Amerikkalaispoliisi väitti McDonald'sin työntekijän kirjoittaneen hänen kahvikuppiinsa törkeyksiä – valvontakameran videot paljastivat yllättävän totuuden

Miksi McDonald'sin työntekijät eivät käytä suojakäsineitä? 0:54
Videolla työntekijä kertoo, miten hygieniasta huolehditaan Mäkkärin keittiössä.

Valvontakameravideot paljastivat totuuden poliisin käytöksestä. Herjaushuijauksesta uutisoi muun muassa WMC Action News 5 -sivusto.

Yhdysvaltain Kansasissa poliisina työskennellyt mies kertoi lauantaina esimiehelleen poliisipäällikkö Brian Hornadaylle, että kun hän oli mennyt kesken työpäivän hakemaan kahvia Junction Cityn McDonalds'in autokaistalta, oli pikaruokalan työntekijä kirjoittanut hänen mukiinsa sanat "F*cking pig", "helvetin sika".

Heringtonin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Hornaday ilmaisi huolensa asiasta julkaisemalla kuvan mukista Facebookissa. Asiasta nousi kohu, ja McDonald's ilmoitti selvittävänsä tapahtunutta. Junction Cityn McDonald'sin omistaja Dana Cook kielsi syytökset.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Poliisi jäi kiinni valehtelusta

Myöhemmin kävi ilmi, että poliisi oli itse kirjoittanut herjauksen mukiin. Totuus paljastui, kun ravintolan valvontakameroiden videoita tutkittiin. Ravintolan omistaja Cook kertoi, että videot oli tutkittu läpikotaisin kaikista kuvakulmista, eikä niissä näkynyt, että kukaan työntekijöistä olisi kirjoittanut mukin kylkeen mitään.

Heringtonin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Brian Hornaday kertoikin myöhemmin Metro-lehdelle, että koko juttu oli täysin tekaistu. Poliisi oli myös myöntänyt valehdelleensa. Hän oli kertonut, että koko juttu oli tarkoitettu vitsiksi, joka oli saanut kohtuuttomat mittasuhteet.

Hornaday ei maininnut kyseistä 23-vuotiasta poliisia nimeltä, mutta kertoi tämän olleen laitoksella töissä pari kuukautta. Sitä ennen mies oli ollut viisi kuukautta armeijassa. 

Heringtonin poliisilaitos järjesti tapahtuneesta maanantaina tiedotustilaisuuden, jossa Hornaday kertoi ilmaisseensa huolensa julkisesti siksi, koska oli luottanut alaistensa puhuvan totta. Tilaisuudessa kerrottiin myös, että valehteluun syyllistynyt poliisi ei ole enää töissä Heringtonin poliisilaitoksella.

Lue myös:

    Uusimmat