Amerikkalaispariskunta testasi "TikTok-taiteen" tekemistä – molemmat kuolivat

"TikTok-taide"vei kahden ihmisen hengen 0:39
"TikTok-taide" vei kahden ihmisen hengen Yhdysvalloissa

Pariskunta kuoli yritettyään tehdä TikTokissa suosittua puutaidetta.

Karu tulipalo Wisconsinissa oli ilmeisesti TikTok-villityksen seurausta. Kun palokunta saapui sammuttamaan talopaloa, asukkaita ei löytynyt mistään, kertoo Washington Post.  Lopulta autotallista  löytyivät Tanya Rodriguezin, 44, ja James Carolfin, 52, ruumiit.

Ei ollutkaan rikos – "aiheutui fraktaalikuvioiden polttamisesta puuhun"

Aluksi tapauksessa epäiltyiin rikosta, mutta patologin arvio muutti tilanteen. Pariskunta oli asiantuntijan mukaan kuollut sähköiskuun.

– Rikos on suljettu pois ja kuolemien on todettu olevan onnettomuuden seurausta. Sen aiheutti sähköisku, joka aiheutui fraktaalikuvioiden polttamisesta puuhun, poliisipäällikkö Chad Billeb kuvasi lehdistötilaisuudessa.

Taideprosessi voi viedä hengen

Fraktaalikuvioiden polttaminen puuhun tapahtuu sähkön ja kemikaaliseoksen avulla. Prosessissa puuhun ohjataan voimakasta sähkövirtaa, ja kemikaalien kanssa reagoiva sähkö luo puuhun salamantyylisiä kuvioita.

Jopa hengenvaarallinen niksi on noussut someilmiöksi, ja "puutaidevideoita" jaetaan esimerkiksi TikTokissa. Taideprosessi voi kuitenkin viedä hengen siinä käytetyn sähkövirran takia.

Vaarallista ideaa on toki kokeiltu jo ennen TikTok-aikaakin: amerikkalaisen puunsorvausjärjestön mukaan vuoden 2016 jälkeen "taidekikka" on vienyt jo 333 henkeä.

– Tarvitaan vain yksi pieni virhe, ja olet kuollut. Et siis loukkaantunut, kuollut, järjestö varoittaa nettisivullaan.

Lue myös:

    Uusimmat