Amerikkalaislehti teki näyttävän reportaasin Siilinjärvestä – miksi turvapaikanhakijat haluavat Suomeen?

Washington Post -sanomalehti on tehnyt näyttävän, ison jutun Siilinjärvestä. Teemana ovat turvapaikanhakijat.

Jutussa kuvataan amerikkalaisille lukijoille Siilinjärven syrjäistä sijaintia keskellä metsäistä Suomea ja kuinka pieneen kuntaan saapuu bussilasti toisen perään turvapaikanhakijoita.

Lue koko juttu tästä.

Jutun kirjoittaja, Stephanie McCrummen on haastatellut paikanpäällä vapaaehtoisia ja vastaanottokeskuksen henkilökuntaa. McGrummen on käynyt seuraamassa myös Torniossa turvapaikanhakijoiden järjestelykeskuksessa.

Kuvareportaasissa kerrotaan myös siilinjärveläisten huolista asukkaille järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Juttuun on nostettu suoria sitaatteja siilinjärveläisten kysymyksistä tilaisuudessa:

– Kuka maksaa heidän koulutuksensa, miksi meille kerrottiin viimeisenä tästä. Miksi tänne tulee vain nuoria miehiä?

Toimittaja on päässyt myös jututtamaan tavallisia siilinjärveläisiä heidän kotiinsa.

Syväluotaavassa tarinassa muistutetaan myös, ettei kyseessä ole ensimmäinen kerta, kun Suomeen tulee suuri joukko pakolaisia. Jutussa kerrataan kuinka 70-luvulla Suomi otti vastaan muutamia chileläisiä ja 80-luvulla Suomeen tuli 3000 vietnamilaista. 90-luvulla Suomeen tulivat somalialaiset, samaan aikaan Suomi taisteli laman kourissa.

Washington Postin artikkeliin onkin haastateltu myös vuonna 1992 tullutta somalimiestä, Bashir Hassania, joka asettui Siilinjärvelle ja työskentelee nyt metallialalla.

Hassan kuvaa, kuinka alussa oli vaikeaa tutustua pidättyväisiin suomalaisiin, mutta hän koki kuitenkin olleensa tervetullut. Nyt hän on Suomen kansalainen.

– Opin miten täällä pitää elää. Minusta suomalaiset ovat rehellistä ja mukavaa väkeä, hän sanoo.

Jutun edetessä muistutetaan, että Suomen pääministeri on tarjonnut talonsa turvapaikanhakijoiden käyttöön ja että Perussuomalaisten kansanedustaja oli julkaissut kirjoituksen otsikolla painajainen nimeltä monikulttuurisuus.

Lue myös:

    Uusimmat