Mainos

Amerikkalaisjoukot poistuivat Syyriasta peruna- ja tomaattisateen saattelemana – kurdit järkyttyneinä: "Amerikkalaiset ovat valehtelijoita"

4:55
Turkki ei aio lopettaa operaatiotaan Syyriassa, länsimaat etsivät kuumeisesti ratkaisua kriisiin - tutkija kertoo, mitä Yhdysvallat voi enää tehdä

Yhdysvaltain sotajoukot vetäytyivät varhain maanantaina Pohjois-Syyriassa Irakin puolelle. Panssarivaunuin poistuneet sotilaat joutuivat vihaisten asukkaiden hyökkäyksen kohteeksi kurdien hallitsemassa kaupungissa.

Kaduilla raivoavat asukkaat heittivät amerikkalaisia sotilaita ja heidän panssaroituja ajoneuvojaan muun muassa perunoilla, tomaateilla ja muilla jätteillä.

Kurdit halusivat mielenilmauksellaan protestoida Yhdysvaltain joukkojen vetäytymistä alueelta. He kokevat olevansa Turkin paineen alaisina, ja että amerikkalaiset hylkäsivät heidät valtavan kriisin keskellä.

Paikallisen uutistoimiston mukaan kaupunkilaiset olivat nyrkkejään heristäen huutaneet englanniksi ”Ei amerikkalaisia” ja ”Amerikkalaiset ovat valehtelijoita”.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Osa joukoista edelleen alueella

Puolustusministeri Mark Esper kertoo, että joukot ovat siirtymässä Länsi-Irakiin, missä amerikkalaisjoukkojen on tarkoitus jatkaa taisteluja terroristijärjestö Isisiä vastaan.

Esper kertoi maanantaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, että osa Yhdysvaltain joukoista on edelleen alueella olevien öljykenttien liepeillä. Joukot pyrkivät varmistamaan, että öljykentät eivät joudu Isisin haltuun.

Puolustusministerin mukaan keskustelut joukkojen jäämisestä Koillis-Syyriaan ovat käynnissä.

Suurin osa Yhdysvaltain joukoista vetäytyvät alueelta presidentti Donald Trumpin määräysten mukaisesti. Turkin hyökkäys Pohjois-Syyriaan alkoi, kun Trump ilmoitti aiemmin tässä kuussa vetävänsä Yhdysvaltain joukkoja pois alueelta.

Päätös tuomittiin laajalti niin kotimaassa kuin maailmallakin, sillä kurdit ovat olleet Yhdysvaltojen liittolaisia äärijärjestö Isisin vastaisessa taistelussa. Turkki puolestaan pitää kurdeja terroristeina.

Lähteet: Fox News, Twitter

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja