Mainos

Amerikkalaisfirma kiinnostunut ostamaan suomalaisen ohjelmistoyhtiön

Amerikkalainen Trimble Navigation -yhtiö antoi tänään julkisen ostotarjouksen suomalaisen ohjelmistoyhtiö Teklan osakkeista.

Trimble tarjoutuu maksamaan Teklasta lähes 340 miljoonaa euroa. Osakekohtaisesti tarjoushinta on 52 prosenttia korkeampi kuin Teklan viime perjantain päätöskurssi.

Teklan hallitus suosittelee tarjouksen hyväksymistä.

– Trimblen tarjous on houkutteleva Teklan osakkeenomistajille ja vastaa Teklan myönteisesti kehittyvää liiketoimintaa, kertoo Teklan hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Laine.

Trimblen toimitusjohtaja Steven Berglund kertoi tänään tiedotustilaisuudessa, että yhtiöt ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo kolmen vuoden ajan.

Trimble Navigation on 1978 perustettu amerikkalainen monialayhtiö, joka on kehittänyt pääasiassa maanmittaukseen ja GPS-paikannukseen perustuvia tuotteita. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Trimble on Berglundin mukaan laajentunut 53 yrityskaupan ansiosta.

Teklassa amerikkalaisyritystä kiinnostaa rakennuksen tietomallinnusohjelmistojen osaaminen. Berglund näkee tietokonepohjaisessa rakennusmallintamisessa huomattavasti kasvupotentiaalia, sillä rakennusala on hänen mukaansa jäänyt jälkeen informaatioteknologian hyödyntämisessä.

Tekla on ollut hyvässä vedossa

Tekla on suomalainen ohjelmistoyhtiö, joka tarjoaa rakennus-, infra- ja energiatoimialoille mallinnusohjelmistoja.

Tekla julkaisi tänään myös vuoden ensimmäisen osavuosikatsauksensa. Yhtiön tulos ennen veroja oli tammi-maaliskuussa vajaat 3 miljoonaa euroa voitollinen. Liikevaihto oli 16 miljoonaa euroa. Yhtiö nosti samalla koko vuoden arviota liikevaihdon ja -tuloksen kasvusta.

Teklan liikevaihto viime vuonna oli 58 miljoonaa euroa ja liikevoitto noin 10 miljoonaa euroa.

Trimblen mukaan kaupalla ei ole välitöntä vaikutusta Teklan työntekijöihin tai toimipaikkoihin Suomessa. Tekla työllistää noin 500 henkilöä, joista lähes 200 työskentelee Suomen ulkopuolella.

Amerikkalaisyritys aikoo vetää Teklan pois pörssistä heti kun se on mahdollista.

Ostotarjous veti pörssin nousukärkeen

Julkinen ostotarjous on vetänyt Teklan Helsingin pörssin nousijaksi. Yhdysvaltalaisen Trimble Corporationin ostotarjous nosti Teklan 14,95 euroon.

Tarjous nosti osaketta 51,0 prosenttia edellisestä päätöskurssista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.