Amerikkalaiselle pizzajätille nolo loppu Tanskassa – kaikki ravintolat suljettiin

Amerikkalaisen pizzaketju Domino's Pizzan maihinnousu viikinkien maille on saanut nolon lopun.

Ketjun ravintolat Tanskassa kertovat puhelinvastaajissaan, että ravintolat on suljettu, koska Tanskan-yhtiö on mennyt konkurssiin. Myös ketjun verkkosivu Tanskassa on suljettu.

Vaikeudet alkoivat, kun iltapäivälehti B.T. viime syksynä kertoi, että monissa Domino's-ravintoloissa on ollut ongelmia elintarvikehygienian kanssa.

Ketjulla on ollut Tanskassa 31 ravintolaa. Viime syksyn tarkastuksissa 22 ravintolasta löytyi huomautettavaa. Pulmia oli muun muassa kylmäketjussa. Viidellätoista ravintolalla todettiin ongelmia elintarvikkeiden päiväyksissä.

Osa ravintoloista yritti tarkastustietojen tultua julki vaihtaa rekisteröintinumeroaan, mikä lasketaan omistajanvaihdokseksi. Silloin ravintoloiden ei olisi tarvinnut enää panna näytille viranomaisten antamia hymynaamaraportteja, jotka kertovat ravintolan elintarvikehygieniasta.

Alamäki kuitenkin jatkui, ja Domino's sulki ravintoloistaan kymmenen.

Brändiasiantuntija Henrik Byager arveli B.T.-lehden haastattelussa, että halvat ja persoonattomat Domino's-pizzat eivät juuri innostaneet pizzalle persoja tanskalaisia, jotka kaipasivat lätyiltä parempaa laatua.

Domino's on Yhdysvalloissa maan toiseksi suurin pizzaketju Pizza Hutin jälkeen. Se avasi ensimmäisen ravintolansa Tanskassa vuonna 1997.

Lue myös:

    Uusimmat