0:57

Pizza vai hampurilainen? Jos suomalainen saisi valita vain yhden pikaruoan, tätä hän söisi loppuelämänsä ajan

Videolla annetaan herkullisia vinkkejä pakastepizzan tuunaamiseen.

Ruoantilauspalvelu Pizza-online.fi:n teettämä kysely paljasti, että suomalaiset ovat todellista pizzakansaa.

Roskaruoan klassikoiden pizzan ja hampurilaisen välillä ei ole juurikaan taistelua kuninkuudesta. Jos suomalaisten pitäisi valita vain toinen, selkeä enemmistö vastaajista söisi loppuelämänsä pizzaa.

Jopa 80 prosenttia kyselyn vastaajista valitsisi pizzan ja vain 20 prosenttia hampurilaisen. Yksi pizzan ehdottomista valttikorteista on se, että pizza sopii niin arkiseen rentoiluiltaan, viikonloppuun kuin juhlapäiviin. 

Suomalaisilla ideoita seuraaviksi pizzatrendeiksi

Pizza on tunnetusti ruoka, johon voi yhdistellä mielikuvituksekkaasti mitä erilaisimpia raaka-aineita. Vaikka suomalaisten suosikkipizza on selkeä, kyselyyn vastanneet nimesivät ideoitaan siitä, mitkä voisivat olla seuraavia pizzatrendejä. Ja ideoita suomalaisilla riitti.

Kannatusta saivat laajalti kotimaisiin klassikkoruokiin ja suomalaisiin makuihin pohjautuvat pizzat, kuten kalakukkopizza, särkipizza, karjalanpaistipizza ja savukalapizza, sekä makeat pizzat, kuten mustikkapiirakkapizza, vaahtokarkkipizza ja leipäjuustopizza.

Myös halloumia, kimchiä ja sushia ehdotettiin pizzan täytteeksi, ja monet toivovat uudenlaisia vegaanisia pizzoja sekä pizzaa kukkakaalipohjalla.

Näin suomalaiset vastasivat: 

 • Jos pitäisi valita vain toinen, 80 % valitsisi pizzan ja 20 % hampurilaisen loppuelämäkseen
 • 72 % vastaajista katselee elokuvia ja sarjoja pizzaa syödessään
 • 88 % vastaajista syö pizzan reunat, 12 % ei
 • 53 % vastaajista aloittaa pizzan syömisen keskeltä, 47 % reunoilta
 • 59 % vastaajista haluaa pizzaan kastikkeen, 41 % ei
 • 18 % syö burgerin aterimilla, 82 % käsin
 • 54 % syö ranskalaiset ketsupilla, 46 % majoneesilla

Pizza-online.fi:n kysely järjestettiin 15.-17.2.2019 ja siihen vastasi yli 4 000 Pizza-online.fi:n asiakasta ympäri Suomea. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja