Amerikkalainen Erik haastoi supersuositun striimauspalvelun oikeuteen vähäpukeisten naisten vuoksi – vaatii 25 miljoonan dollarin korvauksia

Etsitkö sinkkuna seuraa netistä? Tähän listaan voit taatusti samaistua 0:53
Näihin asiohin nettideittailua harrastavat sinkut voivat samaistua. Katso videolta leikkimielinen lista!

Yhdysvaltalaismies vaatii Twitchiltä 25 miljoonan dollarin korvauksia. Yrityksen mukaan miehen väitteet ovat jonninjoutavia. Sisältökiistasta uutisoi muun muassa New York Post.

Kalifornialainen Erik Estavillo syyttää videostriimauspalvelu Twitchiä siitä, että sivulla pelilähetyksiä tekevät, vähäpukeiset naispelaajat ovat aiheuttaneet sen, että hänen peniksensä on vaurioitunut. Mies vaatii tästä hyvästä videopalvelulta 25 miljoonan dollarin korvauksia.

Santa Claran piirikunnan oikeuteen 15. kesäkuuta jätetyissä lakidokumenteissa Estavillo väittää, että Twitch ”oli altistanut hänet lukuisten naisstreamaajien ehdottelevalle ja seksuaaliselle sisällölle”. Dokumenteissa mies kuvailee olevansa seksiriippuvainen ja että hänen sukupuolielimensä olisi vaurioitunut päivittäisen masturboinnin ja seksilelun käytön seurauksena. Mies kertoo joutuneensa kärsimään muun muassa erittäin kovista kivuista ja lievistä infektioista Fleshlight-seksilelun käytön takia. Hän kertoo käyttäneensä lääkevoidetta ”ehkäistäkseen kuolion syntymisen”.

Lisäksi Estavillo väittää kerran ejakuloineensa tietokoneen näytön päälle sillä seurauksella, että hänen koneensa meni oikosulkuun ja asunnosta katkesi sähköt. Syytedokumenteissa kerrotaan, että Estavillolla on monenlaisia haasteita terveyden kanssa: hän sairastaa masennusta, Crohnin tautia, pakko-oirehäiriötä ja häntä vaivaa agorafobia. Ei ole tietoa, onko miehellä diagnosoitu seksiaddiktio.

Koki olevansa pakotettu katsomaan vähäpukeista sisältöä

Terveysongelmista johtuen hänellä ei ole muuta tekemistä kuin surffailla internetissä kaiket päivät. Twitch on miehen mukaan pahentanut hänen seksiriippuvuuttaan sillä, että hänen on palvelun ohjelmoinnista johtuen miltei mahdotonta käyttää palvelua ilman, että altistuu seksuaalisesti ehdottelevalle sisällölle. 

Mies kokee, että hän ei ole voinut millään keinolla suodattaa lähetyksiä sukupuolen perusteella. Niinpä hänen oli omien sanojensa mukaan pakko valita katsottavaksi sellainen pelilähetys tai kategoria, jonka pienissä esikatselukuvissa oli vähäpukeisia naisia. Miehen kerrotaan seuraavan Twitchissä 786 naista eikä yhtään miespelaajaa. 

Estavillo vaatii kaikille dokumenteissa mainituille henkilöille pysyvää porttikieltoa Twitchiin. Lisäksi hän vaatii 25 miljoonan dollarin vahingonkorvausta.

Ennenkin ryhtynyt oikeustoimiin

Estavillo on aiemmin haastanut oikeuteen Microsoftin, Sonyn, Nintendon ja Blizzard Entertainmentin. Hän on hävinnyt oikeuskäsittelyt. Mies on kirjoittanut omaelämäkerran  toiminnastaan, kertoo Daily Mail.

New York Post pyysi Twitchin kommenttia tapaukseen. Yrityksestä todettiin, että Estavillon väitteet ovat joutavia ja täysin perusteettomia.

Twitch tarkentanut yhteisönormejaan

New York Post kertoo, että Twitch on aiemminkin saanut osakseen kritiikkiä sisältönsä osalta. Sen on sanottu olevan liian salliva niukkapukeisten pelistriimaajien suhteen, mikä johti siihen, että palvelu kielsi takapuolen ja rintojen alaosan esittelyn sallien kuitenkin edelleen rintavälin näkymisen. Twitchin yhteisöohjeissa kielletään alastomuus ja seksuaalisviritteinen sisältö tai toiminta. 

Twichin yhteisöohjeissa kerrotaan, että palvelussa ei sallita sisällöntekijöiltä osittaista tai täyttä alastomuutta. Tähän kuuluu sukuelinten tai takapuolen paljastaminen. Sukuelinten ääriviivat eivät saa erottua edes peitettyinä. Twitch toivoo naisina esiintyvien henkilöiden peittävän nänninsä. Rintojen alaosaa ei saa näyttää. Rintavako saa näkyä, kunhan peittämisvaatimukset muuten on otettu huomioon. Sivuilla kerrotaan myös, että kaikkien sisältöä lähettävien tulee peittää lanteilta lantion ja takapuolen alaosaan ulottuva alue. Seksuaalisesti vihjaileva sisältö tai toiminta on myös kiellettyä.

Lue myös:

    Uusimmat