Mainos

Amelian järkyttävä kokemus raskauden aikana: "Se on yleensä siinä ja vauva on menehtynyt"

Kun Amelia Liddy-Sudbury, 35, odotti kolmatta lastaan, hän noudatti saamiaan ruokailuohjeita tunnollisesti: ei raakaa kalaa eikä pehmeitä juustoja.

Listeria

 • Listerioosia aiheuttaa bakteeri, joka elää yleensä maaperässä ja vedessä. Sitä voi esiintyä myös käsittelemättömissä elintarvikkeissa. 
 • Raskaana olevat naiset ovat listerioosin riskiryhmää. Listerioosi voi johtaa keskenmenoon tai ennenaikaiseen synnytykseen.
 • Listerioosi voi tarttua lapseen istukan kautta. Oireet alkavat noin viikon kuluttua synnytyksestä. Tauti ilmenee usein aivokalvontulehduksena.
 • Ruoan jääkaappisäilytys välttämättä estä listerian lisääntymistä.

Liddy-Sudbury ei kuitenkaan osannut odottaa, että myös cantaloupemeloni voisi olla kohtalokas, kertoo Daily Telegraph -lehti.

Meloni aiheutti sairastumisen?

Liddy-Sudbury osti valmiiksi paloiteltua melonia 33. raskausviikolla. Pian hän sairastui vakavasti listeriaan. Liddy-Sudbury uskoo, että meloni oli syypää tähän.

Vakavan infektion vuoksi Theodore-vauva syntyi viisi viikkoa etuajassa, ja joutui aivokalvontulehduksen vuoksi syömään antibiootteja viikkojen ajan.

– On todellinen ihme, että hän on elossa. Kun listerioosi diagnosoidaan, se on yleensä siinä ja vauva on menehtynyt, Liddy-Sudbury kuvaa.

***

7:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.