Amber Heardilta vakavia väitteitä oikeudessa avioliitosta Johnny Deppin kanssa: "Pelkäsin hänen tappavan minut"

Amber Heardin mukaan hänen ex-puolisonsa Johnny Depp on uhannut tappaa hänet useaan otteeseen. 

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Johnny Deppin, 57, oikeudenkäynti brittilehti The Sunia sekä sen julkaisijaa News Group Newspapersia vastaan jatkuu Isossa-Britanniassa. Depp haastoi The Sunin oikeuteen kunnianloukkauksesta vuonna 2018 julkaistun jutun takia, jossa Deppiä kutsuttiin "vaimonhakkaajaksi". Lehden mukaan kuvailu oli oikeutettu. 

Oikeudenkäynnin keskiössä on Deppin ja hänen entisen aviopuolisonsa, näyttelijä Amber Heardin, 34, lyhyen ja myrskyisän avioliiton tapahtumat. Kumpikin osapuoli on syyttänyt toisiaan vuoron perään muun muassa pahoinpitelystä sekä väkivaltaisesta, sekavasta ja uhkaavasta käytöksestä. Heard toimii The Sunin todistajana kunnianloukkausoikeudenkäynnissä. 

BBC:n mukaan Heard todisti oikeudessa sen kymmenentenä käsittelypäivänä, ja hänen mukaansa Depp on uhannut tappaa entisen vaimonsa useaan otteeseen. Todistuksessaan Heard syytti Deppiä niin sanallisesta kuin fyysisestä pahoinpitelystä, joka on pitänyt sisällään muun muassa huutamista, kiroilua, uhkailua, lyömistä, läpsimistä, potkimista, iskemisestä päällä sekä kuristamista. Heardin mukaan Deppin käytös häntä kohtaan oli myös äärimmäisen kontrolloivaa sekä uhkaavaa. 

– Jotkut tapaukset olivat niin vakavia, että pelkäsin hänen tappavan minut, joko tarkoituksella tai sitten menettämällä kontrollin ja vain menemällä liian pitkälle, Heard kertoi todistuksessaan. 

Heardin mukaan Depp syytti toiminnastaan "itse keksimäänsä kolmatta osapuolta, jota hän usein kutsui 'hirviöksi'". Näyttelijän mukaan Depp olisi puhunut asiasta kuin käytöksen takana olisi ollut toinen ihminen tai persoona, eikä hän itse. 

Todistuksessaan Heard kertoi vierailleensa vuonna 2015 Deppin luona Australiassa Pirates of the Caribbean -elokuvan kuvauksissa, mutta vierailu muuttui Heardin mukaan "kolmipäiväiseksi panttivankitilanteeksi". 

– Noiden kolmen päivän aikana tapahtui todella äärimmäisiä psyykkisiä, fyysisiä, emotionaalisia sekä muissa muodoissa olleita väkivallantekoja. Se oli pahin asia, mitä olen kokenut. Lähdin sieltä haava vahingoittuneen huulen sekä nenän kera, sekä haavoja käsissäni, Heard kertoi. 

Heardin mukaan Depp muun muassa tarttui häntä kaulasta, tönäisi jääkaappia vasten, repi hänen yöpukunsa sekä työnsi Heardin baaripöytää vasten. 

– Hän painoi kaulaani niin kovasti, etten voinut hengittää. Yritin sanoa hänelle, etten voi hengittää. Muistan ajatelleeni, että hän tappaa minut sillä hetkellä. 

Depp on kiistänyt kaikki Heardin 14 syytöstä väkivaltaisesta käytöksestä. Pariskunta oli naimisissa vuosina 2015-2017 ja he tapasivat toisensa vuoden 2011 elokuvan Rommipäiväkirja kuvauksissa. Depp syyttää kunnianloukkauksesta myös ex-vaimoaan Heardia. Kyseinen syyte käsitellään kuitenkin vasta myöhemmin Yhdysvalloissa.  

Oikeudenkäynnin aikana on kuultu myös muun muassa pariskunnan entisten työntekijöiden todistuksia. Viime viikolla entiset työntekijät esittivät väitöksiä liittyen Heardin vaativaan ja sekavaan käytökseen. Joidenkin työntekijöiden sekä Deppin mukaan Heard olisi ollut se, joka käyttäytyi avioliiton aikana väkivaltaisesti. 

Lue myös:

    Uusimmat