Mainos

"Älypuhelimien liikakäyttäjät vaarantavat terveytensä"

Britanniassa fysioterapeuttien ammattiliitto varoittaa älypuhelimien liikakäytön riskeistä.

Chartered Society of Physiotherapy -liiton mukaan ihmiset vaarantavat terveytensä työskentelemällä älypuhelimillaan, tableteillaan ja kannettavilla tietokoneillaan sen jälkeen kun he ovat poistuneet työpaikoiltaan.

Britannian yleisradio BBC kertoo teknologiasivuillaan, että liiton mielestä ihmisistä on tullut "näyttöjen orjia", jotka työskentelevät usein työmatkan aikana tai kotiin saavuttuaan. Kyseisissä olosuhteissa tulee usein oltua huonossa asennossa ja tämä puolestaan johtaa selkä- ja niskakipuihin.

Liiton mukaan ihmisten pitäisi opetella sulkemaan laitteensa.

Liiton tutkimuksen mukaan suuri työmäärä ja työpaineiden pienentämisen tarve johtivat usein ylimääräiseen työskentelyyn töiden jälkeen.

Chartered Society of Physiotherapyn puheenjohtajan Helena Johnsonin mukaan tulos aiheuttaa suurta huolta.

- Ylimääräisten töiden tekeminen työpaikan ulkopuolella saattaa vaikuttaa hyvältä lyhytaikaiselta ratkaisulta, mutta jos siitä tulee säännöllinen osa iltarutiineja, niin silloin se voi johtaa kiputiloihin ja stressitiloihin, toteaa Johnson BBC:lle.

Hänen mukaansa ylimääräinen työskentely on erityisen ongelmallista juuri mobiililaitteilla, jolloin käyttäjä ei ajattele, missä asennossa hän työskentelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.