Älypuhelimesta auton avain – konsortio pääsi sopuun toteutuksesta

Älypuhelin voi jatkossa toimia laajemmin ja yhteensopivammin auton avainten korvaajana. Car Connectivity Consortium -yhteenliittymä kertoi keskiviikkona Digital Key -määrittelyn ensimmäisestä 1.0-versiosta.

Määrittely linjaa toteutustavan digitaalisten avainten toiminnalle NFC-lähiyhteydellä, mikä on turvallisempi tekniikka kuin joissakin älyavaimissa käytettävät Bluetooth tai Wi-Fi.

Määritellyillä digitaalisilla avaimilla voi esimerkiksi avata ja lukita auton ovet, käynnistää auton sekä jakaa pääsyn siihen. Tarkoituksena on mahdollistaa käyttäjälle digitaalisen avaimen lataaminen älypuhelimeen. Oman auton lisäksi tekniikka voi toimia esimerkiksi vuokra-autojen ja yhteiskäyttöautojen kanssa.

Car Connectivity Consortiumin jäsenistä Audi hyödyntää jo digitaalisen avaimen teknologiaa autoissaan, ja Volkswagen aikoo integroida sen pian. Lisäksi yhteenliittymään jäseninä kuuluvat Apple, BMW, General Motors, Hyundai, LG Electronics, Panasonic ja Samsung sekä autoalan alihankkijoita, kuten ALPS, Continental Automotive, DENSO, Gemalto, NXP ja Qualcomm.

Nyt esitellyn 1.0-määrittelyn jatkoksi kehitteillä on jo seuraava 2.0-versio, jonka pitäisi valmistua vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä. Toinen sukupolvi on tuomassa mukaan standardoidun tunnistautumisen ajoneuvon ja paritetun älylaitteen välille, ja parantaa näin vielä entisestään yhteensopivuutta eri älypuhelinten ja autojen välillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja