Mainos

Android tulee autoihin uudella tavalla - Audit ja Volvot ensimmäisten joukossa

Googlen Android-käyttöjärjestelmä on suuntaamassa uudella tavalla autojen kojelautoihin. Tähän mennessä Android Auto -järjestelmää on voinut käyttää jopa 300 eri autossa suoraan kojelaudasta, ja muissa autoissa erillisenä puhelinsovelluksena. Nyt Google on kuitenkin ryhtynyt autovalmistajien kanssa uudella tavalla yhteistyöhön, minkä seurauksena tulossa on täysin Android-pohjaisia ”infotainment”-järjestelmiä, eli autojen viihde- ja säätöjärjestelmiä.

Googlen mukaan ainakin Audi ja Volvo ovat lähteneet hakukonejätin kanssa yhteistyöhön Android-pohjaisten järjestelmien kehittämiseksi. Volvon tiedotteen mukaan ”tavoitteena on kehittää uuden sukupolven tieto-, viihde- ja yhteysratkaisuja, jotka perustuvat Android-käyttöjärjestelmään. Kokonaisuus tarjoaa runsaasti eri sovelluksia ja palveluja, ja se julkaistaan uusissa Volvo -malleissa kahden vuoden kuluessa.

Käytännössä autojen kuljettajat voivat kojelaudan kosketusnäytön kautta jatkossa ohjata esimerkisi ilmastoinnin tai sähköisen kattoluukun lisäksi myös Android-sovelluksia, kuten Google Mapsiä tai Spotifyta, mutta auton oma järjestelmä ei enää ole riippuvainen kuljettajan puhelimesta.

”Androidin avulla voimme hyödyntää rikasta ekosysteemiä ja samalla säilyttää Volvon ikonisen käyttöliittymän. Tarjoamme satoja suosittuja sovelluksia ja erinomaisen integroidun käyttäjäkokemuksen laajassa yhteystoimintoympäristössä”, Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green sanoo.

Lisätietoja Googlen ja autovalmistajien yhteistyöstä sekä Android-käyttöjärjestelmästä kerrotaan Googlen vuosittaisessa Google I/O -konferenssissa 17. toukokuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.