Mainos

Alppisurmista kuulusteltu teki todennäköisesti itsemurhan

Alppisurmien takia kuulusteltu entinen sotilas on poliisin mukaan tiettävästi tehnyt itsemurhan, kertoo brittilehti The Guardian nettisivuillaan. 

Poliisit olivat kuulustelleet noin 50-vuotiasta muukalaislegioonaan kuulunutta entistä sotilasta viime vuoden huhtikuussa.

Hänen epäiltiin murhanneen brittiläis-irakilaisen perheen kolme jäsentä sekä sivullisen pyöräilijän syyskuussa 2012. Murha muistutti teloitusta. Perheen kaksi alaikäistä tytärtä selvisivät hengissä.

Kuolleena löydetty entinen sotilas oli jättänyt jälkeensä usean sivun mittaisen viestin, jossa kertoi tuntemuksiaan poliisin kuulusteluista ja häntä koskevista syytöksistä.

Mies myös kertoi viestissään, että hän alkoi tuntea itsensä "häiriintyneeksi", koska häntä kuulusteltiin ja hänet leimattiin tarkoituksellisesti syylliseksi. Hän kertoi myös epätoivostaan silloin, kun paikallisissa lehdissä epäiltiin hänen talostaan löytyneen teloituksessa käytettyjä aseita.

Syyttäjän mukaan miestä oli kuulustetu kaksi tuntia, sillä hänellä epäiltiin olevan yhteyksiä pyöräilijän perheeseen. Epäilyt eivät kuitenkaan johtaneet sen pidemmälle.

Irakilaissyntyinen Saad al-Hilli, hänen vaimonsa ja vaimon äiti ammuttiin vuonna 2012 autoon syrjäisellä pysäköintipaikalla. Ranskalainen pyöräilijä Sylvain Mollier surmattiin myös samalla paikalla. Kaikkia kuolleita oli ammuttu useasti. 

Perheen tyttäristä vanhempi, seitsemänvuotias, sai ampumahaavan olkapäähänsä ja kallonmurtuman pahoinpitelystä. Nelivuotias tytär ei saanut vammoja. Hän piileskeli auton jalkatilassa hyökkäyksen ajan. Perhe oli liikkeellä asuntovaunulla lähellä Chevalinen kylää, joka sijaitsee kukkuloilla Annecy-järven lähellä.

Murhan tutkiminen on edistynyt hitaasti. Britanniassa poliisi pidätti perheen surmatun isän veljen melko pian surmien jälkeen, mutta syytteitä ei nostettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.