Mainos

Yksi Bangladeshin kahvilaiskun panttivangeista saattoi kuolla poliisin luotiin

Yksi Bangladeshin viime viikon terrori-iskun panttivangeista saattoi kuolla poliisin luotiin.

Poliisi tiedotti asiasta itse ja ilmoitti tutkivansa asiaa.  

Islamistiterroristit hyökkäsivät kahvilaan Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa perjantai-iltana. Iskussa kuoli 20 ihmistä, joista 18 oli ulkomaalaisia. 13 panttivankia saatiin pelastettua.  

Poliisin mukaan yksi kahvilan työntekijöistä ilmeisesti tuli vahingossa ammutuksi, kun turvallisuusjoukot tekivät rynnäkön sisään. Turvallisuusjoukot ampuivat kuusi miestä kuoliaaksi ja ottivat yhden elävänä kiinni.  

Asia alkoi paljastua, kun poliisi julkaisi kuvia epäillyistä hyökkääjistä ja keittiötyöntekijä oli heidän joukossaan. Miehen omaiset olivat siihen asti luulleet hänen pelastuneen.  

Kun omaiset hakeutuivat viranomaisten puheille ja pyysivät luovuttamaan ruumiin, vainajan kerrottiin olevan hyökkääjäksi epäilty. Järkyttyneet omaiset kiistivät epäilykset jyrkästi ja kertoivat miehen olleen etevä kokki, jolla ei ollut mitään yhteyksiä sotilaalliseen toimintaan. Miehellä oli kaksi lasta ja raskaana oleva vaimo.

Yksi hyökkääjistä poliitikon poika

Tutkinnassa on paljastunut, että yksi epäillyistä hyökkääjistä oli bangladeshilaisen poliitikon poika.

Valtapuoluetta edustava Imtiaz Khan Babul kertoi olevansa järkyttynyt ja täysin yllättynyt 22-vuotiaan poikansa osallisuudesta veritekoon. Babulin mukaan Rohan-poika pärjäsi opinnoissaan ja käyttäytyi hyvin.  

– En tiedä, mikä sai hänet muuttumaan. Mitään merkkejä radikalisoitumisesta ei ollut nähtävissä. Ei hän lukenut uskonnollista kirjallisuutta juuri ollenkaan, Babul kertoi.  

Babul ei ollut nähnyt poikaansa sitten joulukuun, jolloin hän matkusti vaimonsa kanssa Intiaan. Pojan kadottua Babul pyysi puoluetovereiltaan apua etsinnässä ja etsi poikaansa ruumishuoneita myöten.

Hän kertoi tavanneensa etsiessään muita perheitä, jotka olivat kokeneet saman. Babul arveli, että poika oli saattanut tulla aivopestyksi internetissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.