Mainos

Espanjan poliisi etsii kahta suomalaista – miehiä epäillään henkirikoksesta Málagan lentokentällä

Espanjan poliisi etsii kahta suomalaismiestä epäiltynä osallisuudesta brittimiehen kuolemaan Málagassa. Miehiä jäljitetään Facebookin ladatun videon seurauksena.

Asunnoton ja alkoholisoitunut brittimies Steven Allford löydettiin kuolleena Málagan lentokentällä viime lokakuussa.

51-vuotias Allford oli sidottu istuinpenkkiin. Mies oli tukehtunut omaan oksennukseensa. Löytöhetkellä hän oli suu alaspäin, housut oli vedetty polviin, pakaroiden päälle oli asetettu kinkkusiivuja ja sukupuolielimet oli tungettu tyhjään tonnikalapurkkiin.

Miehen arvellaan olleen vielä elossa, kun epäillyt sitoivat hänet ja kiusasivat häntä. Poliisi tutkii, häpäistiinkö hänen ruumistaan. 

Facebook-video vei jäljille

Poliisi etsii nyt kahta suomalaismiestä ja yhtä brittiä epäiltynä taposta, kertoo espanjalainen Sur-päivälehti. 

Espanjan poliisi pääsi heidän jäljilleen Facebookiin ladatun videon perusteella. Poliisi Suomessa oli huomannut videon sattumalta, ja ehtinyt vinkata siitä kollegoilleen Espanjassa, ennen kuin video pikaisesti poistettiin.

Poliisi on lisäksi ottanut kiinni muita henkilöitä, mukaan lukien suomalaismiehen, jota poliisi on halunnut kuulla todistajana. Hän sanoo tunteneensa uhrin vain ulkonäöltä.

Irlantilainen koditon pidätetty

Yksi epäillyistä ja uhrin ystävä, koditon irlantilainen, saatiin kiinni työläiden etsintöjen jälkeen kiinni Algecirasin kaupungissa Andalusiassa. 

Teon syy ei ole selvinnyt. Yksi mahdollinen motiivi voi olla riita ruoasta. Poliisin haastattelemien kodittomien mukaan uhrilla oli tapana napata ruokaa ja juomista muilta kodittomilta, mutta hän ei jakanut omia ruokiaan, eikä erityisesti juomiaan.

Uhrilla oli tuomio henkirikoksesta

Uhri kärsi skitsofreniasta ja oli ollut sen takia hoidossa. Hän oli ollut aiemmin poliisille tuttu, ja useita kertoja vankilassa, muun muassa Ranskassa tekemästään henkirikoksesta tuomittuna.

Uhri oli päässyt vapaaksi viime vuoden elokuussa, ja palannut Englannin kautta Málagan lentokentälle. 

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.