Mainos

Alppihiihtotähden karmaiseva loukkaantuminen – ulvoi kaatumisen jälkeen tuskasta: "Siinä maatessani ajattelin, että nyt se tapahtui"

7:58
Videolla Tulosruudun raportti Mikaela Shiffrinin voittoennätyksestä.

Kolme arvokisamitalia urallaan voittanut Norjan Ragnhild Mowinckel loukkaantui vakavasti alppihiihdon maailmancupin Andorran syöksylaskussa. Karmean videon Mowinckelin kaatumisesta voit katsoa tästä linkistä. Norjalainen antoi kaatumisen jälkeen haastattelun norjalaismedia VG:lle.

Mowinckel ei usko, että vakava vamma tulee lopettamaan hänen uransa. Hän joutuu olemaan sivussa 9-12 kuukautta ja pahimmassa tapauksessa ensi kausi jää väliin. 

– Olin valmistautunut tähän. Tiedän mitä teen, loukkaantumisen riski on aina olemassa. Siinä maatessani ajattelin, että nyt se tapahtui, Mowinckel kertoo.

– Se oli selvästikin minun vikani. Minun olisi pitänyt mennä hypyssä eteenpäin, mutta putosin alas pois asennosta. Se ei ollut ensimmäinen kerta, kuin näin tapahtuu, mutta ensimmäinen kerta, kun se vaikuttaa minuun tällä tavalla. Sinun täytyy aina olla tilanteen tasalla, aina tulee kuitenkin inhimillisiä virheitä, Mowinckel sanoo hymyillen.

Hän ottaa koko vastuun kaatumisestaan omalle kontolleen, vaikka kisajärjestäjät muokkasivat hyppyjä tämän loukkaantumisen jälkeen.

Norjalainen julkaisi Instagram-tilillään vain muutamia tunteja kaatumisen jälkeen kuvan itsestään keppien kanssa.

– Se on tietyllä tavalla hauskaa. Koska olen urheilija ja tämä on työtäni, saat melkein sellaisen kuvan, että joku olisi kuollut. Mieliala tietenkin menee vuoristorataa. Monet ovat kuitenkin näyttäneet, että pystyvät palaamaa huipulle loukkaantumisen jälkeen, Mowinckel sanoo.

Hän ei osaa vielä sanoa, pystyykö kuntoutumaan jouluksi vai onko ensi kausi jo ohi.

– Aion ottaa sen ajan, jonka tämä vaatii. Monien asioiden pitää tapahtua, ennen kuin pääsen sinne. Minun on lupa olla vihainen, katkera ja pettynyt, mutta se ei tule auttamaan minua kuntoutumisessa, Mowinckel päättää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja