Alonsolla oli huolia takarenkaiden kanssa

Formula ykkösten Monacon GP:n sunnuntaina voittanut Renault-kuski Fernando Alonso vahvisti kisan jälkeen, ettei voinut takarenkaidensa kulumisen takia ajaa täyttä vauhtia.

- Uskoakseni meillä oli enemmän ongelmia takarenkaidemme kanssa kuin kilpakumppaneillamme, Alonso myönsi kisan jälkeen.

Alonso tyytyi tämän takia hieman alhaisempaan vauhtiin, minkä johdosta kärkinelikko ajoi kisan puolivälin tienoilla kahden sekunnin sisällä.

- Jos johtoa ei pysty kasvattamaan, ei ole mitään järkeä puristaa kovaa ja tuhota renkaita letkassa ajettaessa, Alonso perusteli.

Alonso ei päässyt karkuun 50 kierroksen ajan kannassa roikkuneelta Kimi Räikköseltä.

- Hän painosti melko kovaa, mutta Monacossa ohittaminen on lähes mahdotonta. Kun näin, etten pysty tekemään häneen eroa, niin ajattelin säästellä renkaitani, jotta ne olisivat kunnossa sitten, kun on aika puristaa täysillä, Alonso kertoi ajatuksistaan Räikkösen tarjoaman haasteen suhteen.

Räikkösen keskeyttämisen jälkeen toinen McLaren-kuljettaja Juan Pablo Montoya nousi kärkitaistoon, mutta häneltä Alonso pääsi karkuun miesten väliin jääneiden kierroksella ohitettavien ansiosta.

- Turva-autotilanteessa minun ja Juan Pablon väliin jäi useita autoja. Kun Juan Pablo pääsi heidän edelleen vapaalle radalle, oli hän 12 tai 15 sekuntia minua jäljessä, joten hänen oli mahdotonta saada minua enää kiinni, Alonso valotti kisan lopullista ratkaisua.

Espanjalaista ei hätkäyttänyt se, että tuomariston päätöksellä paalupaikalta viimeiselle lähtöpaikalle pudotettu Ferrarin Michael Schumacher teki 74. kierroksella kilpailun nopeimman kierrosajan 1.15,143. Alonson oma paras aika 1.15,671 syntyi jo 11. kierroksella.

- Nopeimmat kierrokset eivät kerro totuutta kaikissa kisoissa. Rata paranee etenkin Monacossa jokaisella kierroksella. Kun kärkiautot säästelivät lopussa moottoriaan ja vain kurvailivat maaliin, niin muut tallit puristivat vielä kovaa parantaakseen aikojaan, Alonso perusteli Schumin nimiin mennyttä pohja-aikaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat