Alokkaiden keskeytykset ongelma – varusmiehille "pehmeä lasku"

Juusti: Suomen puolustuskyky on uskottavalla tasolla 9:07

Sodankylän jääkäripataljoonassa on otettu uudet keinot käyttöön, jotta asepalveluksen aikaisia keskeytyksiä saataisiin vähennettyä.

Armeija käyttää niin sanottua pehmeää laskua, jossa varusmiehet esimerkiksi pääsevät heti ensimmäisen viikon päätteeksi viikonlopun mittaiselle lomalle, vaikka normaalisti ensimmäinen viikonloppu vietetään varuskunnassa.

Puolustusministeriön tuoreen kansliapäällikön Jukka Juustin mielestä keskeytykset ovat tuoneet hankaluuksia puolustusvoimille.

– Keskeytyksethän ovat kohtuullisen iso ongelma meillä, mutta niitä ollaan päästy vähentämään, Juusti sanoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Etenkin pehmeän laskun käyttöönotto on vähentänyt alokkaiden palveluksen keskeyttämistä. Pidempien lomien lisäksi Juusti kertoo pehmeään laskuun kuuluvan myös pehmeämmät koulutustavat.

– Lasku koskee myös sitä, että koulutus on nousujohteista, eli ei panna (alokkaita) juoksemaan täysissä varusteissa heti alusta alkaen, vaan pikkuhiljaa lähdetään liikkeelle. Keskeyttämisprosentit ovat meillä tällä hetkellä itse asiassa paranemassa, eli en pidä sitä kauhean isona ongelmana.

Lue myös:

    Uusimmat