Episodi-lehden toimituspäällikkö Alma Pöystistä: "Pelkkä Golden Globe -ehdokkuus on jo voitto"

Episodi-lehden toimituspäällikkö arvioi Golden Globe -ehdokkuuden merkitystä Alma Pöystille 2:27
Katso videolta, miten Episodi-elokuvalehden toimituspäällikkö arvioi Alma Pöystin Golden Globe -ehdokkuutta.

Näyttelijä Alma Pöysti oli ehdolla Golden Globe -gaalassa parhaasta naispääosasta musikaali- ja komediaelokuvien kategoriassa. Episodi-lehden toimituspäällikkö Jussi Huhtala arvioi, minkälainen merkitys Pöystin ehdokkuudella on hänen uralleen. 

Suomea nostettiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä lisää maailmankartalle, sillä Golden Globe -palkinnot jaettiin tv- ja elokuva-alan tekijöille Hollywoodissa. Paikalla oli myös suomalaisnäyttelijä Alma Pöysti, joka oli ehdolla parhaasta naispääosasta musikaali- ja komediaelokuvien kategoriassa. Myös hänen tähdittämänsä Aki Kaurismäen elokuva Kuolleet lehdet  oli ehdolla parhaaksi ei-englanninkieliseksi elokuvaksi. 

Vaikka sekä Pöysti että Kuolleet lehdet jäivät ilman pystejä, niin Episodi-elokuvalehden toimituspäällikkö Jussi Huhtala ei usko, että se oli pettymys. 

– Enkä itse ole pettynyt siihen ollenkaan. Varmaan suomalaiset odottivat tietenkin voittoa, mutta kyllä se nähtävissä oli, etteivät mitkään isot kansainväliset julkaisut ja alan asiantuntijat veikanneetkaan suomalaisille voittoa. Tässä tapauksessa pelkkä ehdokkuus on jo voitto, Huhtala arvioi MTV Uutisille 8. tammikuuta. 

Huhtalan mukaan jo Golden Globe -ehdokkuus on merkittävää niin Pöystille itselleen kuin hänen uralleen. Hänen mukaansa on täysin poikkeuksellista, että suomalainen näyttelijä on ehdolla Golden Globe -gaalan näyttelijäkategoriassa.

– Aina, kun on mukana näinkin merkittävässä palkintogaalassa, niin kyllähän se tarkoittaa, että työtarjouksia tulee. Hän tulee saamaan varmasti monenlaisia kiinnostavia tarjouksia. Mitä se poikii, niin sitä ei vielä tiedä. Mutta ihan varmasti hän on nyt kovassa nosteessa, Huhtala kertoi. 

Pöysti on kertonut MTV:n haastattelussa, että työtarjouksia on tullut, muttei voi niistä vielä puhua. 

Parhaan ei-englanninkielisen elokuvan pystin pokkasi Putoamisen anatomia ja parhaan naisnäyttelijän palkinnon musikaalissa tai komediassa sai Emma Stone  elokuvasta Poor Things.

MTV oli ainoana suomalaismediana paikalla Golden Globe -gaalassa Hollywoodissa. Katso alla olevalta videolta, millaisissa tunnelmissa Alma Pöysti edusti Suomea. 

Alma Pöysti Hollywood-tähtien rinnalla Golden Globe -gaalassa – MTV Uutiset paikalla 1:47
Alma Pöysti oli Kuolleet lehdet -elokuvan pääroolistaan ehdolla musikaali- ja komediaelokuvien kategoriassa.

 

Lue myös:

    Uusimmat