MTV yksinoikeudella Golden Globesin punaiselta matolta – Kuolleet lehdet jäi ilman pystejä

Alma Pöysti Hollywood-tähtien rinnalla Golden Globe -gaalassa – MTV Uutiset paikalla 1:47
Katso tunnelmat punaiselta matolta – MTV Uutiset paikalla ainoana suomalaismediana.

Suomalaisen elokuvan ja erityisesti suomalaisnäyttelijä Alma Pöystin ympärillä riitti Golden Globe -palkintogaalan punaisella matolla kysyntää. 

Salamavalojen räiskeessä kansainvälinen lehdistö halusi kilpaa haastatella suomalaistähteä ja viikonlopun aikana myös amerikkalaisten elokuvakriitikoiden yhdistys valitsi Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet -elokuvan parhaaksi ei-englannin kieliseksi elokuvaksi.

On erittäin harvinaista että tuntemattomampi pienen maan näyttelijä nousee kilpailemaan parhaan pääosan esittäjän roolista maailmankuulujen Emma Stonen ja Margot Robbien seurassa. Vaikka tällä kertaa ei palkintoja tullut, niin sekä Pöysti että Kaurismäen Kuolleet -lehdet elokuvan tekijöiden voi jo katsoa voittaneen päässeensä ehdolle.

Miltä se nyt tuntuu olla täällä punaisella matolla maailman katseiden alla, maailman parhaiden näyttelijöiden kanssa?

– Aivan huikean hienolta, iloitsee Alma Pöysti MTV Uutisten erikoishaastattelussa palkintogaalan punaisella matolla.

Minkälaisia terveisiä haluasit lähettää täältä palkintogaalasta koti-Suomeen?

– Kiitos, kiitos, kiitos kaikista ihanista viesteistä, kannustuksista, ja fiilistelystä mitä on tullut Suomesta.

– No Suomessa on 25 astetta pakkasta, että kyllä tää sen voittaa mennen tullen, vitsailee Kuolleet lehden toinen päänäyttelijä Jussi Vatanen MTV Uutisille.

Oletko nähnyt suomalaisen elokuvan Kuolleet lehdet?

– En vielä, kuulin siitä viime yönä ja minua nolottaa, etten ole vielä nähnyt sitä! Mutta aion mennä katsomaan sen, kuten myös Anatomy of a Fallin, Pukumiehet TV-sarjan amerikkalaisnäyttelijä Patrick J. Adams kertoo MTV Uutisille.

Punaisella matolla vilisi tähtiä: Margot Robbie, Taylor Swift, Harrison Ford, Jennifer Aniston, Natalie Portman, Emma Stone, Lenny Kravitz, Bradley Jackson, Leonardo DiCaprio ja niin edelleen. Pöysti oli valinnut gaala-asukseen näyttävän ja uniikin punaisen mekon suomalaiselta muotisuunnittelijalta Anne-Mari Pahkalalta.

– On hienoa saada pukeutua suomalaisen huippusuunnittelijan luomaan uniikkiasuun Golden Globes -gaalassa. Koen myös Pahkalan vision vastuullisesta muotisuunnittelusta tärkeäksi osaksi kokonaisuutta, Pöysti sanoo.

Viime vuosina uudistunut Golden Globes ehdokkuus on niin merkittävä, että se on lisännyt ulkomaista kysyntää Pöystin ympärillä ja ehdokkuuden voi katsoa usein ennakoivan myös mahdollista Oscar-gaala ehdokkuutta. Kuolleet lehdet on siellä lyhyt-listalla. Oscar-gaalan ehdokkaat julkistetaan myöhemmin tässä kuussa.

Lue myös:

    Uusimmat