Alma Hätönen on ollut puoli vuotta raitis – tämä asia omassa tekemisessä muuttui

Alma Hätönen kertoo, kuinka puoliso Jaakko Ohtosen vahinko oli maksaa hänen henkensä 30 metriä pinnan alla 1:22
Katso myös: Alma Hätönen kertoi Kuutamolla-ohjelmassa, kuinka hänen puoliso Jaakko Ohtosen vahinko oli maksaa hänen henkensä 30 metriä pinnan alla.

Alma Hätönen kertoo ajatuksiaan puolen vuoden alkoholittomuuteen liittyen. 

Juontaja Alma Hätönen julkaisi Instagram-tilillään raitistumista käsittelevän postauksen. Julkaisun alussa hän kertoo, että on ollut kuusi kuukautta ilman alkoholia. 

– Olen aina käyttänyt alkoholia melko vähän ja siitä se ajatus sitten oikeastaan lähtikin. Aloin pohtimaan ketä varten ne harvat kerrat oli? Tuntui, että oli vaan olemassa joku tietty koodisto, että näissä seuraavissa tilanteissa ihmiset käyttävät alkoholia ja sitä mäkin noudatin, Hätönen kirjoittaa postauksessaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Juontaja oli tottunut siihen, että tietyissä sosiaalisissa tilanteissa ikään kuin kuuluu ottaa pari lasia viiniä. Hän ei ollut koskaan kyseenalaistanut sitä, vaikka hän tiesi, ettei nousuhumala aiheuttanut hänelle "samankaltaista euforiaa ja vapautumista kuin monille muille". 

– Ei mulle tullut siitä mitään morkkista tai huonoa oloakaan. Musta vaan tuntui, että mun kohdalla se ei jotenkin toimi niin kuin muiden kohdalla, hän kirjoittaa.

Hätösestä ei tunnu, että hän olisi kuuden kuukauden raittiutensa aikana missannut mitään. Toisaalta elämä ei ole hänen kohdallaan myöskään mullistunut holittomuuden myötä.

– Viikonloppuisin toki ollut entistä vähemmän krapuloita ja energiaa treenaamiselle!

Hätösen kirjoittaman mukaan sosiaaliset tilanteet ovat luonnistuneet samaan tapaan kuin ennenkin myös nyt, kun hän on korvannut alkoholilliset juomat alkoholittomilla.

– Ainoa ero on, että nykyään lähden kotiin juuri silloin, kun haluan, enkä jää jonkin sosiaalisen paineen takia riekkumaan, jos ei huvita. Holittomuus on kannustanut itsensä kuunteluun myös kaikilla muilla elämän osa-alueilla. Saatan tulevaisuudessa ottaa lasin viiniä kesäillassa, mutta toistaiseksi jatketaan tällä linjalla, hän kirjoittaa.

Julkaisua on kommentoinut muun muassa Hätösen kihlattu, näyttelijä Jaakko Ohtonen.

– Onnea sinä reipas upea pieni ihminen, hän kirjoittaa sydämen kera. 

Myös muut juontajan someseuraajat kommentoivat hänen julkaisuaan.

– Mahtavaa! Täällä 10 vuotta ilman alkoholia

– Kohta 3 vuotta holiton. Samoista syistä, ei vaan ne vähät kerrat enää tehnyt järkeä niin lopetin kokonaan.

– Viimeks juonut alkoholia vuonna 2015, kertaakaan en ole kaivannut!

Lue myös:

    Uusimmat