Alkon myymälöissä riittää vilskettä poikkeuksellisena aikana – "Maaliskuun asiakasmäärä on ollut normaalia maaliskuuta vilkkaampaa ja keskiostos suurempi"

Uudenmaan eristäminen sitoo merkittävän määrän poliiseja valvomaan rajanylityspaikkoja – poliisiylijohtaja Lasse Aapio kertoo kuinka poliisit valmistautuvat tähän massiiviseen operaatioon 6:00
Uudenmaan eristäminen sitoo merkittävän määrän poliiseja.

Alkoissa on riittänyt viime viikkoina asiakkaita normaalia enemmän. Yhtiön liiketoimintajohtajan mukaan tilanne on poikkeuksellinen.

Vaikka leijonanosa ravintoloista joutuu sulkemaan ovensa koronavirusepidemian vuoksi, Alko ei joudu laittamaan lappua luukulle.

Liiketoimintajohtaja Kari Pennanen kommentoi sähköpostitse tilannetta Kauppalehdelle.

– Tilanne on poikkeuksellinen. Seuraamme aktiivisesti viranomaisoheistuksia, joiden mukaan toimimme ja teemme tarvittavia päätöksiä. Kuuntelemme herkällä korvalla myös henkilöstöämme, Pennanen toteaa.

Alkon verkkokauppa ja lähes kaikki myymälät palvelevat täysin normaalisti – ainakin toistaiseksi. Aukioloaikoja on lyhennetty noin kymmenessä myymälässä.

Koronaviruspandemia on johtanut Alkossa liiketoimintajohtaja Pennasen mukaan asiakasmäärien kasvuun.

– Maaliskuun asiakasmäärä on ollut normaalia maaliskuuta vilkkaampaa ja keskiostos on ollut suurempi. Myynti vaihtelee voimakkaasti päivittäin ja myymälöiden välillä.

Pennanen arvioi ravintoloiden sulkemisen ja alkoholin matkustajatuonnin tyrehtymisen vaikuttavan sekä päivittäistavarakauppojen että Alkon myynteihin.

Omistajan päätös

Alkon omistaja on Suomen valtio. Sen omistajaohjauksesta ja valvonnasta vastaa sosiaali- ja terveysministeriö.Jos Alkot päätettäisiin sulkea, Kari Pennanen sanoo, että päätöksen tekisi omistaja.

– Tuotteita ei ole syytä lähteä hamstraamaan. Muistetaan maltti ja kohtuus alkoholin käytössä, liiketoimintajohtaja muistuttaa vastuullisista juomatavoista.

Koronaviruksen leviämistä yritetään estää myös Alkoissa. Myymälöiden siivousta on tehostettu ja lisäksi kaikkien Alkojen kassoille asennetaan läpinäkyvästä pleksistä valmistetut suojat.

Lue myös:

    Uusimmat