Mainos

Alko: Olutkritiikki on aiheellista

Alko myöntää, että sen olutvalikoima voisi olla paikoitellen runsaampi ja monipuolisempi.

Olutliitto ry on kritisoinut kovin sanoin Alkon olutvalikoimaa. Liiton mielestä Alko laiminlyö oluttarjonnan, kun sen olutvalikoimat ovat sekä maantieteellisesti että laadullisesti puutteellisia.

Oluiden ja siidereiden tuoteryhmäpäällikkö Mika Kauppinen myöntää kritiikin aiheelliseksi.

- Kritiikkiä ja palautetta otamme aina mielellämme vastaan. Olemme parhaillaan tekemässä suunnitelmia siitä, miten olutasiakkaita palvellaan tulevaisuudessa nykyistä paremmin.

Suuriakin eroja myymäläkohtaisesti

Kauppinen ymmärtää, että vannoutuneiden olutharrastajien mielestä Alkon valikoima voisi olla nykyistä runsaampi. Hän kuitenkin huomauttaa, että valtaosa asiakkaista on tyytyväisiä Alkon valikoimaan.

- Täytyy muistaa, että nyt kritiikkiä antavat olutharrastajat, ja meidän tehtävämme Alkossa on palvella koko kansaa.

- Vuositasolla meillä on 240-260 olutta valikoimissamme. Osa on pysyvän valikoiman tuotteita, osa on harvinaisuuksia ja osa on kausituotteita.

Kauppinen kertoo, että nämä tuotteet jaetaan eri Alkoihin kysynnän ja paikallisen räätälöinnin mukaan. Yksittäinen myymälä pystyy siis vaikuttamaan siihen, kuinka laaja sen olutvalikoima on.

Pienpanimoiden rooli kasvamassa

Tuoteryhmäpäällikkö Mika Kauppinen sanoo kaikkien panimoiden olevan Alkolle samanarvoisia. Alkon tavoitteissa onkin palvella olutasiakkaita jatkossa paremmin.

- Olemme viime vuosina nähneet, että pienpanimoiden tuotteita tarvitaan laajemmin. Tänä vuonna haemme entistä laajemmin sekä kotimaisia että ulkomaisia pienpanimotuotteita. Näen pienpanimoiden roolin erittäin tärkeänä.

Kauppinen korostaa, että Alko haluaa olla mukana viemässä olutkulttuuria eteenpäin Suomessa. Kauppisen mukaan olut sopii monenlaisiin tilanteisiin – ruuan kanssa tai sellaisenaan nautittavaksi.

- Yleensä olutkulttuurin vahvistuessa myös pienpanimoiden rooli vahvistuu, kun ihmiset haluavat enemmän makuelämyksiä. Niitä Alko haluaa tarjota asiakkailleen.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.