Nuorten Leijonien ykkössentteri pettyi: "Se on fakta, että meidän pitää olla parempia"

Nuoret Leijonat ei päässyt MM-kisojen avausottelussaan parhaalle tasolleen ja hävisi Ruotsille 1-2. Los Angeles Kingsin viime kesän ykköskierroksen varaus Rasmus Kupari myönsi, että Suomen peliesitys oli pettymys.

Suomi aloitti heikosti ja päästi Ruotsin kuskin paikalle. Ruotsi ratkaisi pisteet edukseen kahdella ylivoimamaalillaan.

– Emme aloittaneet parhaalla mahdollisella tavalla. Emme voittaneet hirveästi kaksinkamppailuja, emmekä päässeet omalle tasolle. Ruotsi oli valmiimpi ensimmäiseen erään kuin me, Kupari totesi.

Kärppä-sentteri harmitteli kiekonmenetyksiä. Niitä tuli aivan liikaa.

– Kun vastustaja on siniviivan päällä, ei saisi menettää noin paljoa kiekkoja. He saivat riistoja ja sitä kautta vaarallisia vastahyökkäyksiä.

Kolmannessa erässä Suomi paransi tasoaan ja Aarne Talvitie kavensikin ylivoimalla 1-2:een. Tasoituskin oli lähellä.

Kuparin mukaan kolmas erä jätti paremman maun suuhun, vaikka tappio harmittikin.

– On kivempi jatkaa, kun vika erä oli ihan hyvä ja saatiin jo painetta niiden päätyyn. 

Kärpissä erinomaista kautta pelannut Kupari teki myös selväksi, ettei Ruotsi-ottelun esitys tule missään tapauksessa riittämään.

– Se on fakta, että meidän pitää olla parempia turnauksen tulevissa peleissä kuin mitä nyt olimme. Pienessä kaukalossa tilaa on vähemmän. Pitää pelata enemmän päädyn kautta.

Toisessa ottelussaan torstaina Suomi kohtaa Kazakstanin, joka on arvioitu Victorian lohkon heittopussiksi. Kazakstanille Suomi-ottelu on turnauksen ensimmäinen peli.

– En tiedä mitään siitä joukkueesta. Jännä nähdä. Mutta kyllä meidän pitää lähteä latautumaan omalla tavallamme ja lähteä pelaamaan omaa peliämme. Ei mietitä liikaa vastustajaa, Kupari kommentoi seuraavaa haastetta.

Lue myös:

    Uusimmat