Pikkuleijonien luotsi löysi hyviä asioita tappiollisesta ottelusta huolimatta: "Silloin se usko ja vimma lisääntyy"

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue pelasi torstaina MM-kisojen avausottelunsa, kun vastaan asettui Kanada. Pikkuleijonat kärsi karvaan tappion ottelussa, kun vastustaja Kanada onnistui nousemaan kolmen maalin takaa 5-3 voittoon. Suomen joukkueen päävalmentaja Mika Marttila summasi ottelua yhteen MTV Urheilulle.

Pikkuleijonat johti ottelua toisen erän alussa komeasti 3-0 lukemin, mutta tämän jälkeen alkoi Kanadan nousu voittoon.

– Turnauksen ensimmäisessä pelissä mitataan luonnepuolta, että kuinka valmis ryhmä on ja mikä on jännityksen prosenttimäärä. Olimme latautuneet hyvin peliin ja pystyttiin pelaamaan rennosti sekä rohkeasti, Marttila kertoo.

Suomen avauserä oli todella vahva, sillä 2-0 johdon lisäksi joukkue laukoi peräti 20 kertaa kohti Kanadan maalia.

– Pelattiin meidän näköistä kiekkoa. Vietiin ensimmäistä erää hyvin ja otettiin 2-0 voitto siitä erästä. Toisessa erässä vastustajalle tuli maalista virtaa. Oli ylivoimapeli, jossa hävittiin luistelukilpailu ja kaveri pääsi laittamaan kiekon pussiin. Silloin siellä se usko ja vimma lisääntyy, Marttila summasi ottelun alkupuolta.

– Me ehkä vähän sulkeuduttiin kuoreen siinä vaiheessa. Toinen erä oli levotonta pelaamista, siinä tuli hiukan ylihyökkäämistä. Kanadahan tykkää sellaisesta kohotuskiekosta, että saa mennä päästä päähän. Toisen ja kolmannen erän välillä puhuttiin, että ylivoimahyökkäykset pitää ottaa pois, Marttila jatkoi.

Suomi kohtaa perjantaina toisessa MM-kisojen ottelussaan Valko-Venäjän.

– Tietenkin jäi sellainen karvas maku, mutta tästä pitää ottaa ne hyvät asiat mukaan. Eli se ensimmäinen erä ja sen aktiivisuus sekä pelirohkeus. Puramme pelin vielä tänään illalla ja huomenna pelataan sitten seuraava peli Valko-Venäjää vastaan. Silloin nämä asiat pitää olla pyyhitty pois mielestä ja lähteä puhtaalta pöydältä, Marttila päätti.

Lue myös:

    Uusimmat