Mainos

Alieneita etsitään nyt ”ennennäkemättömällä” voimalla – toiveena vieraan älyn löytyminen

Avaruudesta älyllisiä signaaleja metsästävä Breakthrough Listen -hanke pyrkii luotaamaan taivasta nyt ennennäkemättömällä voimalla.

Tarkkailuun käytetään Australiassa sijaitsevaa Parkesin radioteleskooppia, jolla tähyillään valtavaa määrää tähtiä Linnunradan tasossa.

Aiemmin taivasta pystyttiin kuuntelemaan vain yhdestä kohdasta kerrallaan, mutta nyt Parkesin teleskooppi kykenee 13 pisteen samanaikaiseen tarkkailuun ja se kykenee tarkkailemaan käytännössä koko näkyvissä olevaa Linnunradan tasoa sekä galaksimme tiheää keskiosaa.

Uusi laitteisto kykenee käsittelemään tietoa hämmästyttävällä 130 gigatavun sekuntivauhdilla. Kerättävästä valtavasta tietomäärästä etsitään sitten signaaleja, jotka vaikuttavat keinotekoisesti tehdyiltä.

-Näiden uusien resurssien avulla skannaamme galaksiamme ennennäkemättömällä tarkkuudella. Valtavia tietomääriä kahlaamalla etsimme merkkejä teknologisista sivilisaatioista ja toivomme paljastavamme todisteita siitä, että satojen miljardien planeettojen joukossa oleva oma planeettamme ei ole ainoa paikka, missä älykästä elämää on syntynyt, toteaa Parkesin projektissa työskentelevä Danny Price Kalifornian yliopistosta.

4:19

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.