Mainos

Alicia koki kauheita yli 10 vuotta sitten – ajaa nyt lakia nettipedofiilejä vastaan

Teini-ikäisenä pedofiilin sieppaamaksi joutunut Alicia Kozakiewicz ajaa nyt aikuisena Yhdysvalloissa lakia lasten turvaksi. 27-vuotias Alicia kirjoittaa BBC:llä järkyttävästä tarinastaan.

Joulu 2001 on jäänyt Alician mieleen ihanana ja niin myös ensimmäinen puolikas uudenvuoden päivästä vuonna 2002. Alician perheellä on ollut tapana juhlia uuttavuotta isosti. Myös tuolloin perhe söi ison päivällisen yhdessä.

– Ne olivat viimeisiä hetkiä lapsuudestani, jotka olivat rauhallisia. Jolloin olin vain Alicia, hän kirjoittaa.

Jossain vaiheessa ennen jälkiruokaa tuolloin 13-vuotias Alicia kysyi äidiltään, saisiko hän mennä maate, koska häneen mahaansa sattui.

Todellisuudessa hän kuitenkin livahti ulos etuovesta tavatakseen henkilön, jota hän luuli ystäväkseen.

Alicia kirjoittaa BBC:lle, ettei sellainen ollut lainkaan hänen tapaistaan. Hän pelkäsi pimeää ja inhosi kylmää, eikä koskaan mennyt ulos ilman aikuista.

Alicia muistaa kävelleensä katuja noin korttelin verran ja alkaneensa tajuta, että hän on tekemissä jotakin hyvin vaarallista. Hän kääntyi takaisin kotiin.

Silloin joku kutsui häntä nimeltä, ja hetkessä hän tajusi olevansa autossa ja pelkäävänsä henkensä edestä.

Raiskattiin ja kidutettiin neljä päivää

Alicia oli tavannut netissä pojan, jota luuli suunnilleen ikäisekseen. Poika oli vaikuttanut olevan kiinnostunut samanlaisista asioista kuin hän itse. Hänestä oli tullut Alicialle tärkeä kuuntelija ja lohduttaja kahdeksan tai yhdeksän kuukauden aikana, jona he olivat jutelleet netissä.

Tätä ystävää Alicia lähti tapaamaan uudenvuodenpäivänä 2002.

Alicialle niin tärkeäksi tullut poika osoittautui mieheksi, joka sieppasi hänet väkivalloin autoon ja uhkaili häntä. Hän ajoi viisi tuntia Pittsburghista aina Virginiaan asti. 
Perillä hän raahasi Alician autosta taloonsa ja edelleen portaita pitkin kellariin, jonka ovessa oli riippulukko. Kellarin seinillä oli laitteita, joiden käyttötarkoitusta Alicia ei ymmärtänyt.

Mies riisui Alician ja sanoi hänelle: ”Tämä tulee olemaan hyvin vaikeaa sinulle. Se on ok, itke.”

Sen jälkeen hän laittoi kaulapannan Alician kaulaan, raahasi tämän yläkertaan makuuhuoneeseensa ja raiskasi. Hän kahlitsi Alician kaulapannassa lattiaan sängyn viereen.

Aliciaa raiskattiin, hakattiin ja kidutettiin talossa neljä päivää.

Neljänetnä päivänä mies sanoi Alicialle: ”Alan pitää sinusta liian paljon. Tänään lähdemme ajelulle.”

Alicia kertoo tienneensä silloin, ettei hän voi tehdä mitään ja mies tulee tappamaan hänet. Samana päivänä mies antoi Alicialle ruokaa ensimmäistä kertaa neljään päivään ja lähti töihin.

Alicia jäi yksin taloon ja alkoi ajatella ja hyväksyä omaa kuolemaansa.

Jonkin ajan kuluttua hän kuitenkin kuuli ääniä ja piiloutui säikähtäneenä sängyn alle. Hän kuuli ihmisten liikkuvan talossa hyvin nopeasti ja huutavan ”selvä, selvä, selvä” sekä ”liikettä täällä”. Saappaat ilmestyivät sängyn vierelle ja miesääni käski Aliciaa tulemaan esille sängyn alta.

Alicia muistaa yrittäneensä peitellä itseään, koska hän oli alasti. Hän luuli yhä, että tulijat aikovat tappaa hänet.

Sitten mies kääntyi ympäri ja Alicia näki hänen selässään kirjaimet FBI.
Huoneeseen tuli myös muita FBI:n agentteja.

He leikkasivat kaulapannan Alician kaulasta ja päästivät hänet vapauteen.

– He antoivat minulle toisen mahdollisuuden elää. Ne miehet ja naiset, he ovat enkeleitäni, Alicia kirjoittaa.

Kidnappaaja oli lähettänyt hyväksikäytöstä kuvaa netissä. Yksi katselijoista oli tunnistanut Alician samaksi tytöksi, jonka oli nähnyt katoamisilmoituksessa, ja soitti FBI:lle, joka jäljitti sieppaajan IP-osoitteen.

"Alician laki" läpi jo useissa osavaltioissa

Alicia ja hänen perheensä työskentelevät nyt lasten hyväksi. Jo 14-vuotiaana Alicia alkoi kiertää luennoimassa kouluissa turvallisesta netin käytöstä. Hän jatkaa yhä tarinansa kertomista pelastaakseen lapsia vastaavalta kohtalolta.

Lisäksi Alicia ajaa lakia, joka on nimetty hänen mukaansa ”Alician laiksi”. Tavoitteena on saada laki hyväksyttyä kaikissa Yhdysvaltain 50 osavaltiossa.

Laki keskittyy turvaamaan valtionrahoituksen lapsiin kohdistuvan nettirikollisuuden ehkäisemiseksi.

Tähän mennessä laki on hyväksytty jo yhdeksässä osavaltiossa: Virginiassa, Californiassa, Idahossa, Kentuckyssa, Texasissa, Tennesseessä, Arizonassa, Havaijilla ja Washingtonissa. Tällä hetkellä sitä yritetään viedä läpi Wisconsinissa, Marylandissa ja Etelä-Carolinassa.

Alicia valmistuu muutaman kuukauden kuluessa pääaineenaan oikeuspsykologia. Valmistumista seuraavan päivänä Alicia on menossa naimisiin. Hän kuvailee sulhastaan hyväksi tukijaksi ja ennen kaikkea upeaksi ystäväksi.

– Minulta sen oppiminen vei kauan, mutta on hyvin tärkeä muistaa, että raiskaamisessa on kyse vallasta ja kontrollista, rakkaudessa niin ei ole koskaan, Alicia kirjoittaa.

Vuonna 2003 Alician sieppaaja Scott Tyree tuomittiin 19 vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi vankilaan tekonsa johdosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.