Mainos

Algol laajenee Skandinaviaan

Algol on ostanut ruotsalaisen Björn Fredlund AB:n koko osakekannan. Erikoiskemikaalien jakelukauppaan Skandinavian markkinoilla keskittynyt yhtiö siirtyy osaksi Algol-konsernia syyskuussa 2001. Kaupan tarkoituksena on vahvistaa Algolin asemaa teollisuuskemikaalien jakelukaupassa laajentamalla sen pohjoismaista markkina-aluetta alan kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa.

Björn Fredlund AB on vuonna 1988 perustettu yritys, jolla on toimitilat ja varasto Ruotsin Helsingborgissa ja säiliövarasto Göteborgissa. Sen tytäryhtiö Björn Fredlund AS toimii Norjassa, jossa sillä on toimitilat Oslon Lysakerissa ja varasto Drammenissa. Yhtiöiden yhteinen kokonaismyynti on noin 150 miljoonaa markkaa, liikevaihto noin 55 miljoonaa markkaa ja henkilöstön määrä 14.

Tuotevalikoiman keskeisimpiä painopistealueita ovat maaliteollisuuden raaka-aineet ja kumi- ja muoviteollisuuden lisäaineet.

Algol-konsernissa Björn Fredlund AB tytäryhtiöineen tulee toimimaan omalla nimellään itsenäisenä yrityksenä, joka muodostaa osan Algolin kemikaali-osaston liiketoimintaa. Toimitusjohtajana jatkaa yhtiön perustaja Björn Fredlund.

Algol Oy on vuonna 1894 perustettu suomalainen teknisen kaupan monialayritys, jolla on tytäryhtiöt Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Venäjällä. Teollisuuskemikaalien jakelukaupassa yhtiöllä on johtava asema Suomen markkinoilla.

Algol-konsernin kokonaismyynti vuositasolla on 1110 miljoonaa markkaa ja liikevaihto 835 miljoonaa markkaa. Henkilöstön määrä on 415.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja