Mainos

Algeriassa vaimeat vaalit

Algerian presidentinvaalien äänestysprosentti nousi yli 60:n, kertoo maan sisäministeriö. Vielä pari tuntia ennen äänestyspaikkojen sulkemista äänestämässä oli käynyt vasta hieman yli puolet äänioikeutetuista.

Äänestystulos sinetöinee armeijan ja vallanpitäjien tukeman Abdelaziz Bouteflikan voiton. Bouteflika oli lopulta vaalien ainoa ehdokas kuuden opposition ehdokkaan vetäydyttyä kisasta vain päivää ennen vaaleja. He syyttivät vaaleja epärehellisiksi. Bouteflika ilmoitti aiemmin, että hän ei aio ryhtyä presidentiksi, jos alle puolet algerialaisista olisi käynyt äänestämässä.

Alueittain äänestyspaikoilla ei juuri ruuhkaa näkynyt. Vaisuinta äänestysinnokkuus oli opposition vahvoilla tukialueilla. Alimmillaan äänestysprosentti jäi alle kuuden. Vaalien tulokset vahvistetaan puoliltapäivin.

Algerian viranomaiset ovat kieltäneet täksi päiväksi kaavaillut mielenosoitusmarssit laittomina. Opposition vetäytyneet ehdokkaat ovat vedonneet kannattajiinsa, jotta nämä osoittaisivat mieltään vaalitulosta vastaan.
(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.