Alfa Romeolle lätkäistiin tuntuva rangaistus – Kimi Räikkönen ihmeissään: ”En usko, että lähtö oli sen takia yhtään parempi”

Saksan GP:n tuomaristo antoi 30 sekunnin aikarangaistuksen Alfa Romeon suomalaiskuskille Kimi Räikköselle ja tämän tallikaverille, italialaiselle Antonio Giovinazzille. Kaksikosta Räikkönen paranteli selvästi asetelmiaan lähdössä, josta rangaistus oli peräisin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Saksan GP tuomaristo rankaisi Alfa Romeo -kuljettajia siksi, koska heidän kytkin ei toiminut sääntöjen sallimalla tavalla.

Alfa Romeo vahvisti torstaina, että se valittaa tuomioista.

Itse kisassa Räikkönen oli seitsemäs ja Giovinazzi kahdeksas. Rangaistukset pudottivat molemmat kuljettajat ulos pistesijoilta. Räikkönen on nykytuloksissa 12:s ja Giovinazzi 13:s.

Räikkönen pääsi hurmaamaan kisan alkumetreillä, kun hän nousi viidennestä ruudusta hetkellisesti kolmanneksi. Räikköstä koko aihe ihmetytti.

– Vaikka sen tekisi uudelleen, niin voisi saada ihan minkälaisen lähdön tahansa. Yhtä hyvän tai huonon. En usko, että meidän lähtö oli sen takia yhtään parempi, Räikkönen totesi C Morelle, viitaten Alfa Romeon kytkimeen ja rangaistukseen.

– Ei se ollut edes mitenkään kummallinen lähtö. Oikeastaan samanlainen kuin meidän edessä olleilla. Se vain näytti paremmalta kuin Red Bulilla, yleisellä tasolla, Räikkönen jatkoi.

Tällä Alfa Romeon suomalaiskuski viittasi Max Verstappeniin ja Pierre Gaslyyn, jotka molemmat tipahtivat useita sijoja lähdössä. Verstappen kuitenkin kiri lopulta kisan voittoon.

Nyt Räikkönen ja Alfa Romeo ovat odotustilassa.

– Katsotaan, että kuinka käy, Räikkönen pohti.

Saksan GP:ssä riitti tapahtumia vaihtelevien sääolosuhteiden takia. Monet ulosajot toivat turva-auton radalle useaan otteeseen. Tämä johti puolestaan melkoiseen varikkokäyntisirkukseen.

Siinä Alfa Romeo ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Ajoitusten onnistuessa Räikkönen olisi voinut olla hyvinkin korkealla.

– Olimme pettyneitä, ehdottomasti. Olisimme voineet tehdä muutamia juttuja paremmin ja olisimme voineet sitä kautta saada muutaman pisteen lisään. Jo se, että olisimme saaneet muutamia pisteitä, olisi ollut hieno juttu, mutta varmasti koko talli tunsi niin, että olisimme voineet tehdä parempaa työtä, Räikkönen pohdiskeli Racefansin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat