F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Alfa Romeo on ajautumassa tukalaan "korona-ansaan" – Kimi Räikkösellä ja kumppaneilla ei ole Espanjan GP:n jälkeen asiaa tallin tehtaalle: "Se on julmaa"

6:53
Mistä Kimi Räikkösen ja Alfa Romeon lamakausi johtuu? Ossi Oikarinen selvittää

Tämän hetken tietojen valossa näyttää siltä, että Alfa Romeo kärsii Espanjan GP:n jälkimainingeissa päämajansa ja tehtaansa sijainnista Sveitsissä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Seitsemän Isossa-Britanniassa päämajaansa pitävää tallia ovat onnistuneet neuvottelemaan F1:n avulla hallitukselta poikkeusluvan niin, että työntekijöiden ei tarvitse eristäytyä tällä viikolla tehtävän Espanjan-matkan jälkeen.

Alfa Romeon kohdalla tilanne on toinen, sillä tallin päämaja ja tehdas sijaitsevat Svetisissä, Hinwilin kaupungissa. Urheilujohtaja Beat Zehnderin mukaan talli onkin viikonlopun Espanjan GP:n vuoksi ajautumassa "korona-ansaan".

Sveitsissä on määrätty kymmenen vuorokauden karanteeni Espanjasta saapuville matkustajille. Ja koska F1-kalenterissa on Espanjan GP:n jälkeen väliviikko, Alfa Romeon kisatiimi matkustaa Barcelonasta takaisin kotiin – karanteeniin.

– Se on julmaa. F1-sarjan johto on sopinut brittihallinnon kanssa, että seitsemän muuta tallia saa poikkeusluvan, Zehnder sanoo Blick-lehden haastattelussa.

Sveitsissä tilanteen tekee monimutkaiseksi se, maa on liittovaltio ja kaikilla 26 kantonilla on laaja itsehallinto. Alfa Romeolla on työntekijöitä kahdeksasta eri kantonista. Hinwil sijaitsee Zürichin kantonissa.

– Käyn tällä hetkellä neuvotteluita kantonien terveysviranomaisten kanssa. Jotkut ovat ystävällisiä, toiset eivät. Olemme päässeet sopimukseen Zürichin kantonissa asuvien työntekijöiden osalta. He saavat käydä tehtaalla töissä, mutta heidän täytyy palata töistä suoraan kotiin; ei kauppareissuja tai muuta. 

– Ehkä minun täytyy järjestää vielä kaupassakäyntipalvelukin, sillä monet työntekijöistämme asuvat yksin, Zehnder vitsaili.

Kimi Räikkösen kotikaupunki Baar sijaitsee Zugin kantonissa, joten tällä tietoa Räikkösellä ei ole Espanjan GP:n ja 30. elokuuta ajettavan Belgian GP:n välissä asiaa tallin tehtaalle.

Mikäli Räikkönen matkustaa Barcelonasta kotiin heti Espanjan GP:n jälkeen, hän vapautuu karanteenista puolentoista viikon kuluttua keskiviikkna, päivää ennen Belgian GP:n mediapäivää.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja