Uran ensimmäinen: tappioton Dimitrov vei ATP-mestaruuden kolmieräisessä taistelussa

Bulgarian Grigor Dimitrov voitti ATP-finaaliturnauksen kaksinpelimestaruuden ensimmäistä kertaa urallaan. Dimitrov kukisti Lontoossa kolmieräisessä loppuottelussa Belgian David Goffinin 7–5, 4–6, 6–3.

Loistava tennisviikko
C Morella!

Henri Kontisen ja muiden maailman parhaiden kaikki pelit World Tour Finalsissa 12.11.–19.11.

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Dimitrovilla oli ensimmäisessä erässä 6–5-johdossa useita eräpalloja, mutta Goffin ei antautunut helpolla. Vasta viidennellä eräpallolla Dimitrov onnistui, mursi belgialaisen syötön ja nappasi avauserän nimiinsä.

Erässä nähtiin peräti viisi syötönmurtoa: kolme Dimitrovin ja kaksi Goffinin tekemänä.

Toisessa erässä Goffin tasoitti puntit yhdellä syötönmurrollaan. Erä oli belgialaiselta selkeästi parasta peliä; hän iski muun muassa muutamaan kertaan taidokkaita lyöntejä sivurajoille. Ehkä näyttävin niistä alapuolen videolla.

Kolmannen erän ainoasta syötönmurrosta vastasi Dimitrov. Goffin kuitenkin taisteli vielä 3–5-erätilanteessa 30–40-tappioasemassa tiukasti. Hänellä oli oiva sauma sijoittaa pallo verkolta kenttään, mutta se päätyi ammattilaispelaajalle helpohkossa paikassa verkkoon (ylälaidan video).

Näin kaikki viisi otteluaan turnauksessa voittaneen Dimitrovin juhlat olivat valmiit alkamaan.