F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Alexander Albon koki taas ruman nöyryytyksen – Red Bull -pomo otti kantaa potku-uhkaan

5:27
Videolla kuvaa Portugalin GP:n loppuhetkistä.

Red Bullin Alexander Albon on tällä hetkellä tukalassa asemassa.

Ennen sunnuntain Portugalin kisaa, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoi, että Albonin pitää antaa näyttöjä kahdessa seuraavassa kilpailussa.

Näihin lukeutuivat Portugalin ja Imolan GP:t.

Miten ensimmäinen näyttöpaikka meni?

Sija 12, ei yhtään MM-pistettä ja päälle ruma nöyryytys. Albonin tallikaveri Max Verstappen kun ohitti thaimaalaisen kierroksella.

Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella.

– Meidän täytyy käydä data läpi, jotta ymmärrämme, että miksi hänen renkaansa kuluivat niin nopeasti loppuun. On selvää, että hänen pitää päästä nopeasti raiteilleen tämmöisen kisan jälkeen, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoi Racefansin mukaan.

Albon on esiintynyt tällä kaudella hyvin epätasaisesti. Italian Mugellossa otetun palkintopallipaikan lisäksi thaimaalainen on jäänyt useissa kisoissa pistesijojen ulkopuolelle.

Sunnuntaina Albon joutui tekemään kaksi varikkopysähdystä, kun taas tallikaveri Verstappen selvisi yhdellä pysähdyksellä. Albon jumittui muun muassa Alfa Romeon suomalaiskuskin Kimi Räikkösen taakse.

Heikko suoritus tuli pahaan paikkaan, sillä Red Bull miettii parhaillaan ensi kauden kuljettajavalintojaan.

Verstappenin jatko on kirkossa kuulutettu, mutta Albonilla tilanne on aivan toisenlainen.

Hänen tilalleen on tuotu muun muassa meksikolaista Sergio Pereziä ja tällä kaudella tuurauskeikkoja tehnyttä Nico Hülkenbergiä.

Näistä Hülkenberg voisi liittyä Red Bullille välittömästi.

Red Bull -pomo Hornerin mukaan Albon ei saa pikapotkuja.

– Olemme sitoutuneet häneen tämän kauden ajaksi. Jokainen tallin jäsen haluaa, että hän pystyisi pitämään paikkansa. Hän on mainio kaveri ja hänellä on paljon potentiaalia. Tämä on vasta hänen toinen vuotensa F1:ssä. Ja nyt hänellä on ollut vaikeuksia.

– Hän on näyttänyt, että hän pystyy nousemaan takaiskujen jälkeen. Toivottavasti niin käy myös Imolassa, Horner viittasi ensi viikonlopun kisaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja