Sergio Perezin tilanne herätti Red Bull -pomon: "Meidän täytyy istua alas"

Max Verstappen voitti Qatarin F1-kisan.

F1-kuski Sergio Perezin romahtanut tulostaso pakottaa Red Bull -tallin miettimään ratkaisua meksikolaisen ongelmiin. Tallipäällikkö Christian Horner ryhtyy selvittämään juurisyitä.

Perez tuli viime kaudella vahvasti Red Bullille, mutta tänä vuonna hän on jäänyt kauas mestaruuden jo varmistaneen Max Verstappenin taakse. Viimeisestä kolmesta kisasta hän on saalistanut vain viisi pistettä.

Kolme kisaa ennen kauden päätöstä Perez on kuitenkin MM-sarjassa toisena, mutta enää 30 pistettä erottaa hänet Mercedeksen Lewis Hamiltonista. Red Bullille on tärkeää, että Perez pitää sijoituksensa kauden loppuun asti.

– Meidän täytyy todella istua alas "Checon" kanssa, koska tiedämme, mihin hän pystyy eikä hän pääse siihen iskuun tällä hetkellä, Horner kommentoi.

Viime viikonloppuna Qatarissa Perez ajoi ulos lauantain sprintissä ja onnistui nousemaan sunnuntaina hänniltä vain 10. sijalle. Hornerin mukaan kuskilla on käynnissä henkinen kierre, joka on katkaistava.

– Täytyy epätoivoisesti löytää hänen vireensä pitääksemme kakkossijan MM-sarjassa. On turhauttavaa, että hän saa viikonlopusta vain yhden pisteen, vaikka lähtisi kisaan lähtöruudukon perältä, Horner sanoo.

– Urheilu on korkeimmalla tasolla mentaalipeliä yhtä paljon kuin fyysistä peliä, ja minusta Checo on maininnut tekevänsä sillä alueella töitä valmentajan kanssa.

– Se meidän täytyy saada auki, jotta saamme annettua hänelle itseluottamusta, tallipomo lisäsi.

Kovin pitkään ei Red Bull tilannetta voi sietää. Ylivoima muihin nähden on tähän asti hyvittänyt Perezin toistuvat epäonnistumiset. Perezin sopimus kattaa kuitenkin vielä ensi kauden.

– Voi nähdä, että Mercedeksellä on kuskikaksikko, McLarenilla on pari ja Ferrarilla on pari, jotka ovat aika lähellä toisiaan. Meillä oli se kauden alkuvaiheessa, mutta kauden edetessä on tullut enemmän hajontaa, Horner sanoo.

– Meillä ei ole varaa isoon eroon (kuskien välillä), koska taso tiivistyy ensi vuonna. Tarvitsemme molemmat kuskit huipputasolleen.

Kausi jatkuu Yhdysvaltojen Texasissa 22. lokakuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat