F1:n 70-vuotisjuhlakisan topit ja flopit: Hetkinen, pelastiko sunnuntai koko kauden?

MTV Urheilun F1-toimitus listaa jokaisen osakilpailun jälkeen viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat. Kauden viides kisa ajettiin samassa paikassa kuin neljäskin, eli Englannin Silverstonessa. Red Bullin Max Verstappen yllätti Mercedekset housut nilkoissaan.

Verstappen aloitti kisan Mersu-kuskeihin nähden eriävällä taktiikalla. Pitkä veto tuotti tulosta ja kisan puolessa välissä hollantilainen oli kärjessä.

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas koki ison pettymyksen. Bottas lähti kisaan paalupaikalta, tipahtaen kolmanneksi. Väliin ehti myös hänen tallikaverinsa Lewis Hamilton.

TOPIT:

Max Verstappen

Red Bull lähestyi rohkealla taktiikalla sunnuntain kisaa. Verstappen oli ainut kärkikuskeista, joka aloitti kilpailun kovan seoksen renkailla. Se kannatti. Mainiosti renkaitaan käsitellyt Verstappen ansaitsi täysin voittonsa. Red Bull toimi kuin unelma kuumissa olosuhteissa. Samalla Verstappen on kuin vaivihkaa noussut MM-sarjassa toiseksi. Mitä ero Hamiltoniin olisikaan, jos hän ei olisi keskeyttänyt avauskisaa Itävallassa?

Charles Leclerc

Ferrarin monacolaiskuljettaja tekee käsittämättömiä temppuja kisasta toiseen. Fakta on se, että Ferrarin tämän kauden auto on hidas. Silti Leclerc poimii hyviä sijoituksia kisasta toiseen. Ja yhden pysähdyksen taktiikka Silverstonessa, edellisviikonloppua pehmeämmillä seoksilla? Voi pojat. Leclercin kannalta harmi on se, että hänen pitää odottaa aidosti kilpailukykyistä autoa ainakin puolentoista kauden ajan.

Nico Hülkenberg

Sergio Perezin korvaaja Hülkenberg ajoi erittäin väkevän viikonlopun. Lauantain aika-ajojen kolmannen ruudun jälkeen Hülkenberg jatkoi vahvoja otteita myös sunnuntaina. Kohtaloksi koitui ylimääräinen pysähdys, jonka myötä hän putosi useamman sijan (lopulta 7:s). Hülkenberg oli jatkuvasti paremmassa vauhdissa kuin hänen tallikaverinsa Lance Stroll. Kertooko se enemmän Hülkenbergista vai Strollista? Niin.

POSIA JA NEGAA:

Alex Albon

Thaimaalaiskuljettaja Albon on ollut kovan kritiikin kohteena jo tovin ajan. Albonin ero tallikaveri Verstappeniin nähden oli taas lähes 40 sekuntia. Se on negaa. Posia on se, että Albon onnistui nousemaan yhdeksännestä ruudusta viidenneksi. Se on jo lähellä sitä, missä Red Bullin pitää olla. Kisa ei poistanut kuitenkaan kysymysmerkkejä hänen yltään. Red Bullin sisäinen epätasapaino on yhä valtava ongelma energiajuomayhtiön sponsoroimalle tallille. Albonin on pakko parantaa tästä. Varsinkin lauantaisin.

FLOPIT:

Mercedes

Saksalaistallilla piti olla F1-sarjan ylivoimaisin auto. Lauantaina se oli taas sekunnin päässä muista. Mutta hetkinen, lokan mallioppilas tekee virheitä? Mercedeksen suomalaiskuski Bottas esitti omat syytöksensä talliin päin. Toto Wolff yritti vedota siihen, että Red Bullilla oli vain parempi auto sunnuntaina. Niin, kumpaa sitten uskoa? Ehkä Mercedes ei toimi vieläkään parhaalla mahdollisella tavalla silloin, kun olosuhteet pistävät sen koville. Tämä ei ole välttämättä pelkästään huono juttu. Sunnuntain myötä loppukauteen saatiin aivan uutta vipinää. Ehkä Mercedes ei aja sittenkään horisonttiin muiden taistellessa himmeimmistä sijoituksista. 

Sebastian Vettel

Voi, voi, voi ja voi. Vettelin kisa lähti surkuhupaisesti liikkeelle, kun hän ajoi kanttarin päälle ja pyörähti. Viimeiseltä paikalta nousu sijalle 12 on tietenkin joku meriitti, mutta ei lainkaan sitä, missä Vettelin pitäisi olla. Varsinkin kun tallikaveri Leclerc oli kisan neljäs. Kaksikon välillä on nyt valtava ero. Vettel ei tunnu saavan mistään kiinni, kun taas Leclerc tekee urotekoja kisasta toiseen. Viat eivät ole pelkästään Ferrarissa, vaan myös Vettelillä. Aika katsoa peiliin.

Daniel Ricciardo

Ricciardo olisi voinut olla yksi viikonlopun isoista onnistujista. Lauantain aika-ajojen perusteella odotukset olivat korkealla. Viides lähtöruutu ja kaikki näytti hyvältä. Mutta. Lopputulos ei näytä kovin kauniilta. Sijoitus 14. Kolme varikkopysähdystä ja yksi paha pyörähdys. Ricciardo hukkasi samalla isoja pisteitä tiukassa keskikastin taistossa. Epätasaisuus ja ongelmat iskivät väärään paikkaan.

Lue myös:

    Uusimmat