Mainos

Alennusmyynnit käynnistyivät vilkkaasti

Useimmat kaupat ovat aloittaneet alennusmyynnit myynnin tänään. Muutamat suuremmat kaupat aloittavat vasta myöhemmin.

Kaupassa ostoksilla

Alennusmyynnit ovat käynnistyneet vilkkaasti suuressa osia kauppoja.

-Hyvin monessa paikassa alennusmyynti on jo alkanut. Muutamat perinteiset suuremmat kaupat aloittavat sitten myöhemmin, kertoo asiamies Matti Räisänen Kaupan keskusliitosta. Hänen mukaansa myynnin käynnistyminen on ollut kohtuullisen vilkasta.

Suurin osa alennuksista on 20-50 -prosenttia, mitä Räisänen pitää tavallisena alennustasona. Alennuksissa on näkyvillä sekä euro- että markkamääräisiä hintoja.

Yhteensä talvialessa liikkuu rahaa noin 0,17 miljardia euroa (miljardi markkaa). Alennusmyynneissä suosikkituotteita ovat erilaiset pukeutumistuotteet kuten vaatteet ja kengät.

-Todennäköisesti näkyy myös kodin tekniikkaa ja huonekaluja jonkun verran. Siihen ne yleensä keskittyvät, Räisänen toteaa.

Alennusmyynnit alkoivat ennätystasolle yltäneen joulumyynnin jälkeen. Räisäsen mielestä joulumyynnillä ei kuitenkaan välttämättä ole suoraa vaikutusta alennusmyynteihin.

-Ei niillä loppujen lopuksi ole niin hirveästi keskenään tekemistä. Tietenkin jos jouluna on myyty paljon, niin alennusmyynteihin jää vähemmän tavaraa. Ei se kuitenkaan yleensä näin vaikuta, Räisänen arvioi.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 27.12.2001)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.