Mainos

Alennusmyynnit ja rakettikauppa alkoivat vauhdikkaasti: "Näitä alennusmyyntejä on odotettu"

1:51

Joulun jälkeiset alennusmyynnit pääsivät täyteen vauhtiin, kun kaupat avautuivat jälleen pyhien jälkeen.

– Lapsille lähdettiin ostamaan talvivaatteita ja syystakkeja. Näitä alennusmyyntejä on odotettu, iloitsee Anna Alonen.

Kaupan liiton mukaan alennusmyynneistä haetaan perinteisesti etenkin vaatteita, mutta myös kodinelektroniikka, sisustustuotteet ja kosmetiikka ovat alennusmyyntien kestosuosikkeja. Etelä-Suomen vastikään pakastunut sää ei ainakaan vielä näkynyt talviurheiluvälineiden kiihtyvänä myyntinä

– Jos tämä pakkasjakso vielä jatkuu, saadaan lisää lunta ja laskettelukeskuksia auki, niin uskon, että se näkyy myös talviurheiluvälineiden myynnissä. Talvisia viikonloppuja tarvitaan vuositasolla noin 5-6 kappaletta, niin käytännössä katsoen talvikauppa tehdään siinä, kauppias Markku Toponen kauppakeskus Itiksen Intersportista.

Toposen mukaan alennusmyynti on kuitenkin lähtenyt pirteästi käyntiin.

– Tietysti vuodet eivät ole ihan veljiä keskenään. Viime vuonna alennusmyynti alkoi lauantaina ja ehkä tänään saattaa mennä vielä paluuliikenteen puolelle. Kaikenkaikkiaan alennusmyynti on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta edelleenkin se painotus on tuolla vaate- ja jalkinepuolella. 

Alennusmyynnit vetävät itänaapureita

Kaupan liiton mukaan vuodenvaihteen alennusmyynnit houkuttelevat myös venäläisturisteja.

– Vaikka venäläisten määrä on romahtanut parin vuoden takaisesta, ovat he kuitenkin edelleen tärkeä vuodenvaihteen matkailijaryhmä. Ilahduttavaa on myös se, että paljon kuluttavia kiinalaisia nähdään Helsingin kaupoissa entistä enemmän. Valitettavasti he eivät kuitenkaan korvaa Kaakkois-Suomessa venäläismatkailijoiden katoa, kertoo Kaupan liiton edunvalvontapäällikkö Tuula Loikkanen tiedotteessaan.

Vilinää vielä riittää, sillä Kaupan liitto arvioi alkuviikon olevan vilkkainta alennusmyyntiaikaa.

Tulitekauppa jatkuu uudenvuodenaattoon

Myös ilotulitekauppa käynnistyi joulupyhien jälkeen. Ensimmäiset raketit saa ampua aattona kuudelta ja viimeiset kahdelta yöllä. 

Kauppakeskus Itiksen ilotulitemyyntipisteen luona erityisesti tarjousilotulitteet kävivät hyvin kaupaksi.

– Tähän mennessä eniten on myyty isoa Thunder King -tuotetta. Ilotulite ampuu yhden laukauksen yläilmoihin, jossa se räjähtää välkkyvästi. Sitten patoja menee myös jonkun verran, sanoo Laaturaketit-myyntipisteestä vastaava Alec Holmström.

Etelä-Suomen vähäluminen talvi vaikuttaa myös siihen, millaiset ilotulitteet käyvät kaupaksi.

– Nyt kun ei ole lunta, niin rakettipaketteja ei mene valitettavasti kovin paljon kaupaksi, sillä ei ole lumihankea, mistä niitä voisi laukaista. Laukaisutelineet ovat myös vähän vaikeita joko itse tehdä tai hankkia jostain, Holmström kertoo.

Ilotulitekauppa jatkuu aina uudenvuoden aattoiltaan asti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.