Mitä ihmettä? Viimeisen sekunnin tasoitus ja kaksi hattutemppua – NHL:ssä täysin päätön ottelu, Aleksandr Ovetshkin hurjassa lyönnissä

Huomenta Suomen Tulosruutu 1:04
Videolla kuvaa yön NHL-kierroksesta.

Joonas Donskoin San Jose Sharks on ottanut trillerimäisen vierasvoiton jääkiekon NHL:n hallitsevasta mestarista Washingtonista. San Jose voitti värikkään ottelun jatkoajalla 7–6.

Ottelu tarjosi katsojille lähes kaikkea mahdollista. San Jose onnistui ottelussa aivan alussa ja aivan lopussa, sillä Joe Pavelski iski avausmaalin laittamalla irtokiekon sisään jo 12 sekunnin pelin jälkeen, ja vastaavasti Evander Kane teki 6–6-tasoituksen vain sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Washington oli johtanut 6–4 vielä kolmannen erän puolivälissä supertähti Aleksandr Ovetshkinin vietyä isännät kahden maalin johtoon ajassa 45.52. Tomas Hertl kuitenkin kavensi ajassa 50.02 ylivoimalla, ja viimeisellä sekunnilla Kanen illan toinen maali tasoitti ottelun. Sharks-kapteeni Pavelski antoi poikittaissyötön maalin eteen, Hertl ohjasi kiekon ja Kanelle ja tämä laittoi kiekon sisään avopaikalta maalin kulmalta.

Washington-vahti Braden Holtby katsoi epäuskoisesti videotaulua, jolta hän saattoi todeta, että kiekko tosiaan meni sisään ennen peliajan päättymistä.

Sharksin voittomaalin laukoi jatkoajalla Hertl, jonka illan saldoksi tuli 3+1. Hattutemppuun ja yhteen syöttöön ylsi myös Ovetshkin, joka kasvatti kauden maalilukemansa 36:een ja tukevoitti johtoaan NHL:n maalipörssissä.

Voittoon Ovetshkinin huippuilta ei kuitenkaan riittänyt, ja Washington on nyt hävinnyt kuusi ottelua perättäin. Hallitseva mestari keikkuu tästä huolimatta vielä neljäntenä itälohkossa. San Jose nousi puolestaan uskomattoman voittonsa turvin länsilohkossa toiseksi.

Maalien osalta uransa parasta NHL-kautta pelaava Donskoi jäi tällä kertaa ilman pisteitä. San Jose joutui tulemaan toimeen ilman tähtipuolustajaansa Erik Karlssonia, joka on huilannut nyt kolme ottelua alavartalovamman takia.

Lue myös:

    Uusimmat