Aleksandr Bolshunovista leimahti eri kohu – Jelena Välbe aloitti syyttelyn

Venäläistähti Aleksandr Bolshunovia on viime aikoina kohuissa riittämiin marinoitu. Venäjällä on tuoreeltaan nostettu esiin tapahtumat Oberstdorfin MM-kisojen miesten parisprintin maalissa.

Boslhunov laski Gleb Retivyhin parisprintin ankkuriosuudelle selkeässä johtoasemassa, mutta Retivyh taipui osuudellaan Norjan Johannes Hösflot Kläbon ja Suomen Joni Mäen taakse, ja venäläiset sijoittuivat kolmanneksi.

Siinä missä maalissa nähtiin norjalaisten ja suomalaisten ilakointia, Retivyh jäi yksin lumeen makaamaan. Bolshunov ei joukkuekaverinsa tykö saapunut.

Venäläinen uutistoimisto RIA Novosti on haastatellut tapauksesta Venäjän hiihtoliiton puheenjohtajaa Jelena Välbeä. Johtolause on muotoiltu niin, että useat ulkomaiset toimittajat näkivät, ettei "Sasha" Bolshunov lähestynyt Retivyhiä parisprintin jälkeen, ja "tästä vedettiin välittömästi johtopäätös, että joukkueessa oli likimain konflikti".

Välbe älähti, että "he saavat kirjoittaa, mitä ikinä haluavat", ja jatkoi, ettei asia vaivaa häntä.

– Konfliktia ei ole. Ilmoitin virallisesti, että Sasha ei todella halunnut hiihtää Glebin kanssa, koska Gleb tapaa odottaa hyvää asemaa ja mahdollisuutta iskeä. On selvää, että Sasha on erilainen tyyppi. Ja kun kilpailu päättyi, "Sanja" meni vaihtoalueelle, eikä hänellä ollut aikaa poistua sieltä. Siitä vedettiin johtopäätös, että meillä on konflikti, Välbe sanoi.

Välbe korosti uudestaan, ettei konfliktia ole.

– He lähestyivät mediaa yhdessä, nauroivat toistensa kanssa, puhuivat yhdessä, ja kaikki on kunnossa. Uskon, että jos ihmiset haluavat löytää jotain, he luovat jotain tyhjästä, Välbe perusteli ja syytteli.

Viime aikojen kohutuin hiihtotapahtuma nähtiin sunnuntaina. Bolshunov saavutti MM-kisojen päätteeksi hopeaa 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailusta, kun häneen loppusuoralla osunut Kläbo hylättiin. Maailmanmestariksi nousi maaliviivan Kläbon jälkeen ylittänyt norjalainen Emil Iversen.

Lue myös:

    Uusimmat