Aleksandr Bolshunov latasi uhmakasta tekstiä Joni Mäelle – teki tylyn tempun joukkuekaverilleen

2:31
Katso ja kuuntele Ristomatti Hakolan ja Joni Mäen MM-hopeatunnelmat!

Venäläistähti Aleksandr Bolshunov ei ollut maalialueella vastaanottamassa joukkuekaveriaan Gleb Retivihiä Oberstdorfin vapaan hiihtotavan MM-parisprintin kolmossijan jälkeen. Venäläinen kertoi nyt, miksi, ja lähetti myös uhmakkaan viestin Joni Mäelle.

Bolshunov repi parisprintillä omilla osuuksillaan eroa muihin joukkueisiin, mutta Retivihin osuuksilla pakka kasaantui. Ankkuriosuudella Norjan Johannes Hösflot Kläbo ja Suomen Joni Mäki painelivat ohi ja jättivät kansainvälisen hiihtolipun alla hiihtäneen, Retivihin ankkuroiman Venäjän kolmanneksi.

Siinä missä Norja ja Suomi iloitsivat maalissa joukkueina, Bolshunov jätti normaalin menettelyn vastaisesti Retivihin yksin lumeen.

– Sillä hetkellä olin vaihtoalueella ja olin vähän pettynyt. Haukoin happea kisan jälkeen ja lähdin, Bolshunov perusteli venäläisen Match TV:n mukaan.

Bolshunovilta tivattiin pettymyksen syytä.

– Kun on todellinen mahdollisuus päihittää Norja sprintissä, eikä se onnistu, olet totta kai pettynyt. Tänään oli mahdollisuus, hän sanoi.

Bolshunov sai kiristettyä viimeiseen vaihtoon tultaessa yli neljän sekunnin kaulan toisena tulleeseen Norjaan. Hän ei kyseenalaistanut Venäjän hiihtojärjestystä.

– Eroa tuli, ja minulle näytti, että tämä oli ainoa lähestymistapa, jota voitiin käyttää Norjan päihittämiseksi.

"Mäki ei päihittänyt minua tänään"

Tammikuussa Salpausselän kisoissa Joni Mäki peitti miesten viestin ankkuriosuuden loppusuoralla Bolshunovilta linjan, mistä tämä tuolloin hermostui. Suomi tuli maaliin toisena, kun taas Venäjän ykkösjoukkue hylättiin Bolshunovin huiskittua Mäen suuntaan sauvallaan ja taklattua Mäen nurin maalissa.

Nyt Mäen edustama Suomi oli jälleen Bolshunovin edustaman Venäjä edellä. Bolshunovilta kysyttiin, onko hänellä viestiä Mäelle.

– En tunne häntä, Bolshunov heitti nauraen.

Yhdistelmäkilpailun maailmanmestaruuden lauantaina voittaneelta Bolshunovilta kysyttiin vielä, sattuuko häntä, että Mäki päihittää hänet. Venäläisen vastaus oli uhmakas.

– Miksi sen pitäisi vaivata minua? Hän ei päihittänyt minua tänään, vaan Glebin. Antaa hänen olla iloinen, kun siihen on vielä tilaisuus.

Arvokisamitali oli Suomen parisprinttijoukkueen kummallekin hiihtäjälle, Ristomatti Hakolalle ja Joni Mäelle, uran ensimmäinen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja