Aleksander Barkov nousi jakamaan seuraennätystä – Ville Hussolta kivikova näytös suomalaisvahtien taistossa

Katso tästä huippuhetket: Aleksander Barkov iski Florida Panthersin voitossa tehot 1+2.

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthersin suomalaishyökkääjät olivat mukana joukkueensa neljässä maalissa, kun kotijäällä kaatui Boston Bruins loppulukemin 5–2.

Floridan Aleksander Barkov iski ottelussa tehot 1+2 ja Anton Lundell teki kauden toisen maalinsa.

Barkov ohjasi maalinsa ylivoimalla ja nousi jakamaan Scott Mellanbyn kanssa seuraennätystä Florida Panthersin ylivoimaosumissa runkosarjassa. Barkov on nyt tehnyt NHL:n runkosarjassa Panthersissa kaikkiaan 66 ylivoimamaalia. 615 runkosarjaottelua NHL-urallaan pelanneelle Barkoville maali oli kauden 19 ottelussa viides.

Jäähyt olivat pelissä ratkaisevassa asemassa, sillä maaleista yhteensä viisi syntyi ylivoimatilanteissa.

Florida katkaisi kotivoitollaan Bostonin seitsemän pelin voittoputken.

Barkovin tehot ylivoimalla, Bostonin molemmat kahden miehen ylivoimalla

Ensimmäisen erän alussa Barkov merkittiin Floridan avausmaalin toiseksi syöttäjäksi. Suomalaishyökkääjän syöttö avasi paikan Matthew Tkachukin ja Sam Reinhartin viimeistelemään ylivoimamaaliin.

Boston tasoitti pelin ensimmäisen erän lopulla kahden miehen ylivoimalla.

Toisen erän alussa Lundell iski kauden toisen maalinsa Reinhartin kamppailtua päätykiekon floridalaisjoukkueelle.

Erän loppupuolella Barkov näytti taas mallia ylivoimapelaamisessa ohjaamalla ensin Brandon Montourin laukauksen sisään ja sitten heittämällä kiekon maalille Tkachukille, joka ohjasi pelivälineen sisään.

Toisessa erässä Floridan Eetu Luostarinen otti jäähyn korkean mailan vuoksi, jolloin Boston pääsi jälleen osumaan kahden miehen ylivoimatilanteessa.

Aaron Ekblad viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin sadannella NHL-osumallaan.

Detroitin Hussolle nollapeli suomalaisvahtien joukkueiden kohtaamisessa

Detroit Red Wingsin Ville Husso pelasi kauden kolmannen nollapelinsä Nashville Predatorsin kaaduttua maalein 3–0.

Nashvillen maalilla torjunut Kevin Lankinen taipui toisessa erässä kahdesti Dylan Larkinin ja Filip Hronekin ohitettua suomalaisvahdin. Loppulukemat lyötiin tyhjään maaliin ottelun viimeisellä minuutilla.

Sekä Husso että Lankinen torjuivat ottelussa 26 kertaa.

Nashvillen suomalaislupaus Juuso Pärssinen pelasi lähes 17 minuuttia, mutta jäi tällä kertaa ilman tehopisteitä. Vasta kuudennen NHL-ottelunsa pelannut Pärssinen on kerännyt jo tehot 3+2.

Nashvillen Mikael Granlund ja Detroitin Olli Määttä jäivät niin ikään ottelussa tehoitta.