Mainos

Kaksikolle luettiin syytteet pikkulapsen vapaudenriistosta – Epäily: Tytöksi puettua Alberttia piiloteltiin äidiltä

Kohua viime vuonna herättänyt nuoren naisen ihmiskauppajuttu sai tänään jatkoa oikeudessa. 41-vuotiaalle naiselle ja 29-vuotiaalle miehelle luettiin syytteet ihmiskaupan uhrin synnyttämän pikkupojan törkeästä vapaudenriistosta.  

Kaksikon epäillään piilotelleen poikaa yli 1,5 vuotta tämän äidiltä. Lapsi löytyi lopulta kesällä vuokramökistä Tampereelta.  

Syyttäjä Leena Koivuniemi ei oikeudenkäynnin alussa kertonut rangaistusvaatimustaan. Syyte nimenomaan törkeästä vapaudenriistosta johtuu hänen mukaansa lapsen hallussapidon pitkästä ajasta.  

Kohtaamisia samoissa seurueissa

Istunto Pirkanmaan käräjäoikeudessa pidettiin suljetuin ovin. Vastaajien avustajat kuitenkin kertoivat tauolla, että heidän päämiehensä kiistävät syytteet. Syytetyt kertovat olleensa vain satunnaisesti tekemisissä pojan kanssa.  

– Päämiehelläni on lapsi, joka on ollut samassa seurueessa etsityn pojan kanssa. Hän on viettänyt lapsensa takia seurueessa hetkittäin aikaa, mutta ei ole kontrolloinut tapahtumia, sanoo miehen avustaja Marko Virta.  

Myös naissyytetty, jota 29-vuotias on tapaillut, kiistää vapaudenriiston. Hän on avustajansa Kari Erikssonin mukaan tavannut poikaa vain satunnaisesti yhteisten sukulaisten mukana.  

Isä kaappasi pojan

Pojan isä ja siskopuoli on tuomittu aiemmin vuosien vankeuteen muun muassa törkeästä ihmiskaupasta. He pitivät vankinaan pojan äitiä, joka synnytti miehelle useita lapsia. Yksi heistä oli kateisiin joutunut poika.  

– Isä on tuomittu myös lapsikaappauksesta. Hän vei vähän ennen kiinnijäämistään pojan kertomansa mukaan Ruotsiin, syyttäjä kertoo.  

Vapaudenriistosta syytetyn naisen ja miehen epäillään piilotelleen lasta tytöksi puettuna. Nainen kuuluu pojan isän lähipiiriin. Kaksikko on ollut vangittuna kesästä lähtien.  

Salaista käsittelyä pyysivät sekä syytettyjen että asianomistajina olevien pojan ja tämän äidin avustajat. Tuomio voi kuitenkin olla osittain julkinen tai siitä voidaan antaa seloste.  

Oikeudenkäynnille on varattu kaksi päivää. Noin kymmentä todistajaa kuullaan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.