Mikä ihmeen Hot Girl Walk? Tästä kiloja karistavassa TikTok-ilmiössä on kyse

Miten oman ihannepainonsa voi löytää? 1:30
KATSO MYÖS: Miten oman ihannepainonsa voi löytää?

TikTokissa kohistaan "Hot Girl Walk" -trendistä, mutta mitä "kuuman tytön kävely" käytännössä tarkoittaa?

Jos olet käynyt pitkällä kävelyllä lempimusiikkiasi kuunnellen ja itsetuntoa säteillen, olet saattanut tietämättäsi olla osa uutta TikTok-trendiä.

Nuorten suosimassa palvelussa suureen suosioon noussut "Hot Girl Walk" nimittäin tarkoittaa käytännössä tavanomaista 6,5 kilometrin kävelylenkkiä muutamalla lisämausteella. Itseään ilmiön luojaksi nimittävä 22-vuotias Mia on keksinyt kävelyille kolme sääntöä:

  1. Mieti asioita, joista olet kiitollinen.
  2. Mieti tavoitteitasi ja niiden saavuttamiseen vaadittavia asioita.
  3. Muistuta itseäsi siitä, että olet kaunis.

Ideana on, että päivittäiseen liikuntaan yhdistettynä ajatukset parantavat mielialaa ja itsetuntoa. Jos mieleen ponnahtaa ikäviä ajatuksia "kuuman tytön kävelyn" aikana, suosittelee Mia kuuntelemaan soittolistalta tunnelmaa nostattavan mielikappaleen.

Tekniikan sanotaan pudottavan kiloja huomaamatta, mutta Mian mukaan laihtuminen ei ole pääasia.

– Monet luulevat virheellisesti, että "kuuman tytön kävelyssä" on kyse laihduttamisesta. Suurimmat muutokset kuitenkin alkavat sisältä päin, Mia sanoo yhdellä TikTok-videoistaan.

Oli kyse sitten innostavasta treenaustavasta tai kutkuttavasta nimestä, on "Hot Girl Walk" selvästi vedonnut massoihin. Tätä kirjoittaessa tunnisteella #hotgirlwalk jaettuja videoita on katsottu TikTokissa 181 miljoonaa kertaa.

Miten löytää itselleen paras paino? Yllä olevalla videolla ravitsemusterapeutti kertoo vinkkinsä.

Hot Girl Walkin hyödyt ja haitat

Hot Girl Walk sopii tehtäväksi niin lenkkipolulla kuin juoksumatollakin. Kävely on hyvää perusliikuntaa, joka muun muassa kohottaa kestävyyskuntoa, auttaa painonhallinnassa sekä treenaa reisiä, pakaroita ja pohkeita. Erityisesti luonnossa liikkuminen on yhteydessä stressioireiden lievittymiseen sekä parempaan mielialaan.

Lenkille lähteminen on siis kokonaisvaltaista terveyttä edistävä teko. Jos tavoitteiden ajattelu ja sisäisestä tai ulkoisesta kauneudesta voimaantuminen piristävät mieltä entisestään, sen parempi.

Hot Girl Walk -trendi on kuitenkin nostattanut myös kritiikkiä. Itsensä pakottaminen myönteisiä ajatuksia uhkuvaan lenkkiin on niin sanottua toksista positiivisuutta, joka ei välttämättä ole hyväksi.

Mikäli olo siis on kaikkea muuta kuin iloinen ja itsevarma, voi nämäkin tunteet hyväksyä. Liikunnan myötä vapautuvat hyvän olon hormonit voivat parantaa mielialaa joka tapauksessa. Toisinaan on kuitenkin enemmän kuin sallittua jäädä sohvalle makaamaan.

Ruuhkavuodet meneillään? Katso alla olevalla videolla ohjeet pienten lasten vanhemmille sopivaan leikkipuistotreeniin!

Jenni, 35, kehitti leikkipuistotreenin pienten lasten vanhemmille: ”Siinä saa äiti liikuntaa ja lapsi pääsee jaloittelemaan ja ulkoilemaan!” 1:21
KATSO VIDEO: Jenni, 35, kehitti leikkipuistotreenin pienten lasten vanhemmille: "Siinä saa äiti liikuntaa ja lapsi pääsee jaloittelemaan ja ulkoilemaan!"

Lue myös:

    Uusimmat