Mainos

Alaikäiset virpojat heittivät perheen eteiseen pommin – ”Vaarallisia, syövyttäviä ainesosia”

Poliisille on tehty rikosilmoitus, jonka mukaan alaikäiset pojat heittivät maanantaina itse valmistamansa pommin asunnon ovesta sisään.

Ilmoituksen perusteella 12- ja 13-vuotiaat pojat olivat noin kello 17 aikaan soittaneet Asuntila–Keijärvi-asuinalueella sijaitsevan asunnon ovikelloa ja ilmoittaneet tulevansa virpomaan.

Asunnossa olleet lähes samanikäiset veljekset olivat avanneet asunnon ulko-oven, jolloin virpojat olivat heittäneet 1,5 litran limsapullosta rakentamansa pommin sisälle asuntoon.

Vanhin veljeksistä oli kuitenkin aavistanut, mistä on kysymys. Hän oli ottanut limsapullon ja heittänyt sen asunnon terassilta läheiselle tielle, jolloin se oli räjähtänyt.

Poliisi pitää vaarallisina

Lisäksi asunnon ulkopuolella oli räjähtänyt vastaava viritelmä, ja yhden pullon poliisi löysi suutarina. Räjähtänyt pullo teki pihassa olleeseen koirien leikkipaikkaan montun sekä levitti roiskeita ympäristöön.

Pommit oli mahdollisesti rakennettu netistä saatujen ohjeiden mukaan. Poliisi ei kuitenkaan halua paljastaa niiden koostumusta vastaavien tekojen estämiseksi. Se kuvailee pommeja kuitenkin varsin toimiviksi.

– Aineosat näissä yhdisteissä ovat usein syövyttäviä ja siten terveydelle hyvinkin vaarallisia. Lisäksi pommien painevaikutus on suuri, kommentoi rikoskomisario Erkki Walinen Sisä-Suomen poliisista.

Tekoa tutkitaan tuhotyönä. Koska epäillyt ovat alle 15-vuotiaita, heitä kuullaan rikolliseen tekoon epäiltyinä. Asia siirtyy lastensuojeluviranomaisille eikä poliisi tiedota asiasta muuta epäiltyjen nuoren iän vuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.