Törkeä ryöstö Helsingin Kannelmäessä: Neljä 17‒21-vuotiasta epäiltyä uhkaili kirveellä ja veitsellä

4:56
Huumeiden käyttö jatkaa kasvuaan, selviää THL:n jätevesitutkimuksesta.

Poliisi epäilee teon liittyneen somessa sovittuihin nuorten välisiin huumekauppoihin.

Helsingin poliisi epäilee neljän 17-21-vuotiaan nuoren syyllistyneen törkeään ryöstöön Kannelmäessä 22. lokakuuta. Kaikki neljä epäiltyä ovat olleet tapaukseen liittyen vangittuna, mutta heidät on sittemmin päästetty kuulustelujen jälkeen vapaaksi.

Poliisin tietojen mukaan toinen 17-vuotias epäilty ja 19-vuotias asianomistaja olivat sopineet sosiaalisessa mediassa huumekaupoista. Nuoret tunsivat toisensa etuudestaan. 19-vuotias oli huumausaineiden myyjä ja 17-vuotias tekeytyi ostajaksi. Kaupantekotilanne muuttui kuitenkin törkeäksi ryöstöksi.

Epäillyillä oli mukanaan veitsi ja kirves. Poliisi epäilee, että toinen asianomistajista painettiin tilanteessa maahan mahalleen ja häntä uhattiin veitsellä. Toista asianomistajaa puolestaan uhattiin kirveellä: hänet pakotettiin laittamaan käsi puupölkylle ja samalla uhattiin, että käsi lyödään irti. Kummallekaan asianomistajalle ei tullut tilanteessa fyysisiä vammoja.

Epäillyt saivat saaliikseen huumeita ja muuta omaisuutta. Osa muusta omaisuudesta on palautettu myöhemmin takaisin asianomistajalle.

Haastava huumekauppojen tutkinta

Kaupoista sopinut asianomistaja nimesi 17-vuotiaan epäillyn tapahtumapaikalle tulleelle poliisipartiolle, mutta perui tämän myöhemmin kuulusteluissa ja kertoi erehtyneensä. Poliisi sai kuitenkin muuta kautta varmuuden henkilön osallisuudesta tapaukseen.

‒ Tämä kuvastaa niitä haasteita, joita huumausainekauppaan liittyvien ryöstöjen tutkinnassa ilmenee. Monesti ryöstön asianomistajakin voi olla haluton puhumaan tapauksesta tai ei ilmoita asiasta poliisille lainkaan, sanoo tapausta tutkineen Helsingin poliisilaitoksen nuorisoryhmän tutkinnanjohtaja, rikoskomisarioMarko Forss tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja