Mainos

Älä vahingoita terveyttäsi tai parisuhdettasi! 4 tapaa olla laiska ilman, että edes tajuat sitä

Viivytteletkö usein äidille soittamista tai lääkäriajan varaamista? Pienet merkityksettömiltä tuntuvat asiat vaikuttavat elämääsi enemmän kuin uskotkaan. 

Olet saattanut monta kertaa vannoa, ettet enää koskaan lykkää mitään asiaa myöhemmäksi. Joskus ihmiset kuitenkin käyttäytyvät laiskasti ilman, että he edes itse tiedostavat koko asiaa. Asiaa tutkineen professori Timothy Pychylin mukaan nämä pintapuolisesti merkityksettömät asiat voivat tuhota pahimmassa tapauksessa terveytesi ja jopa parisuhteesi.

Erilaisten asioiden lykkääminen kannattaakin lopettaa välittömästi, sillä tämä huono tapa aiheuttaa asiantuntijoiden mukaan myös tarpeetonta ahdistusta. Jos seuraavat kohdat tuntuvat tutuilta, kiinnitä niihin tulevaisuudessa enemmän huomiota.

1. Lykkäät seksiä aina huomiseksi

Olen väsynyt, päätä särkee, tehdään se huomenna. Kuulostavatko nämä lauseet tutuilta? Jos lykkäät seksin harrastamista koko ajan vain seuraavaan ja seuraavaan päivään, parisuhteenne voi kärsiä huomattavasti.

Seksi vaikuttaa parisuhteen lisäksi myös omaan terveyteen, sillä seksi vähentää tutkitusti stressiä ja saa ajatukset hetkeksi muualle arjen kiireistä. Lykkäämisen sijaan sopikaa molemmille sopiva päivämäärä ja aika, jolloin voitte harrastaa seksiä. Tekosyitä tai päivän siirtämistä ei hyväksytä!

2. Lupaat soittaa takaisin myöhemmin

Lupasit äidillesi, että soitat hänelle heti, kun sinulla on aikaa, mutta... Jos sinulla on tapana siirtää soittamista ystävällesi tai tutuille myöhemmäksi, kannattaa tämä tapa muuttaa ennen kuin on liian myöhäistä.

Soittaminen osoittaa, että olet kiinnostunut mitä lähipiirissäsi tapahtuu, ja samalla ystävyyssuhteet pysyvät kunnossa. Sen sijaan, että lupaat soittaa takaisin myöhemmin, lähetä ystävällesi viesti, jossa kerrot mihin aikaan aiot soittaa takaisin. Voit myös kertoa ystävillesi, mihin aikaan olet tavallisesti tavoitettavissa. 

3. Keksit tekemistä juuri nukkumaanmenoaikaan

Selailet puhelintasi, televisiokanavia ja internetin keskustelupalstoja. Ennen kuin huomaatkaan, kello on jo yksi yöllä. Nukkumaanmenossa on paljon kiinni omasta asenteesta. 

Älä siis vitkuttele nukkumaanmenon kanssa, vaan aseta herätyskello tai ajastin soimaan siihen kellonaikaan, jolloin haluat mennä nukkumaan. Kun kellon pirinä muistuttaa sinua, et voi syyttää ajantajun katoamista. Kun kello soi, sammuta televisio tai tietokone välittömästi, äläkä kohta.

4. Unohdat varata lääkäriajan

Lääkäriajan ”unohtaminen” on yksi haitallisimmista viivyttelyistä, joita voit itsellesi tehdä. Jos viivyttelet esimerkiksi hammaslääkäriin menoa liikaa, voi vaiva kasvaa pahemmaksi kuin se alun perin olikaan.

Varaa siis lääkäriaika heti, kun oireita ilmaantuu. Jos kyseessä on tietyin väliajoin toistuva tarkastus, varaa seuraava kerta välittömästi edellisen lääkärikäynnin yhteydessä.

Käsien pesun kanssa ei kannata laiskotella – katso vinkit videolta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.