Mainos

Älä tee kodistasi ahdasta! 9 pienten asuntojen sisustusvirhettä

Pieni asunto vaatii sisustajalta paljon, sillä monet asiat tekevät kodista helposti ahtaan tuntuisen. 

Pienen asunnon sisustaminen voi olla haastavaa. Suuret huonekalut tai koriste-esineiden paljous voivat saada kotisi näyttämään entistäkin pienemmältä.

Jos haluat tehdä kodistasi tilavan, tyylikkään ja harmonisen, vältä seuraavia tyypillisiä virheitä.

Virhe 1: Katossasi roikkuu isoja valaisimia

Suurikokoiset valaisimet voivat luoda asunnostasi viehättävän, mutta ne ovat huono valinta pieneen asuntoon. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että ne vievät paljon tilaa. Yksi ratkaisu on käyttää kattoon upotettavia valaisimia. Pienessä asunnossa myös luonnollisen valon lähde kannattaa hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla, ja täydentää sitä useilla pienillä valaisimilla yhden suuren sijasta.

Virhe 2: Käytät vain tummia värejä

Tummien värien käyttö pienessä asunnossa saa kotisi näyttämään helposti raskaalta ja epämukavalta. Käytä tummien värien sijaan vaaleita ja raikkaita värejä mahdollisuuksiesi mukaan. Maalaa seinät valkoisiksi ja verhoile sohvasi beigeksi. Vaaleita värejä ei kannata pelätä, sillä ne sopivat hyvin yhteen eriväristen sisustuselementtien, kuten sohvatyynyjen ja päiväpeitteiden kanssa.

Virhe 3: Liian massiiviset huonekalut

Massiivinen antiikkilipasto voi näyttää ylelliseltä, mutta ei välttämättä ole paras ratkaisu pieneen asuntoon. Valitse suurien ja raskaiden sijaan moderneja ja kevyitä huonekaluja, kuten läpinäkyviä muovisia tuoleja tai lasinen sohvapöytä. Taitettava vuode voi olla järkevä ratkaisu lastenhuoneeseen, sillä taitettavan sängyn saa helposti kasattua päiväksi pois leikkien tieltä.

Virhe 4: Turhia väliseiniä

Pieni asunto kannattaa pitää niin avoimena kuin mahdollista. Pientä asuntoa ei siis kannata jakaa väliseinillä pieniin lokeroihin, vaan kokeilla muita keinoja tilan jakamiseen. Huoneen voi jakaa esimerkiksi erilaisten tapettien tai maalien avulla. Esimerkiksi tiilikuvioinen seinä sopii hyvin ruokailutilaan.

Virhe 5: Isot maalaukset ja kuviot

Seinien suuret kuvat tai kuviot ovat muotia, mutta niiden käyttöä kannattaisi varoa pienessä asunnossa. Tapettien isot kuviot tai useiden kuvioiden yhdistelmät voivat kutistaa kotisi visuaalisuutta. Vältä siis ylilyöntejä ja maalaa koko kodin sijaan vain yksi seinä turkoosiksi, tai osta muutama kukkatyyny kirjavan sohvan sijasta.

Virhe 6: Tummat ovet

Tummat ovet korostavat helposti huoneen pienuutta, joten ne kannattaakin vaihtaa esteettisempiin vaaleisiin, esimerkiksi maitolasioviin. Myös liukuovet ovat kätevä vaihtoehto. Paras vaihtoehto tietysti olisi vältellä ovia, jolloin pienen asunnon tila saataisiin käyttöön parhaalla mahdollisella tavalla.

Virhe 7: Enemmän kuin kolme väriä

Pienessä asunnossa kannattaa käyttää kolmen värin sääntöä. Liian monta väriä pienessä asunnossa tekee kodista helposti sekavan ja rauhattoman tuntuisen. Neutraalit päävärit pieneillä yksityiskohdilla on paras vaihtoehto.

Virhe 8: Liian paljon koristeita

Kaikki tietävät, että erilaisia koriste-esineitä vain kertyy kotiin, halusit sitä tai et. Pienessä asunnossa asujan kannattaisi kuitenkin välttää mahdollisuuksien mukaan täyttämästä kotiaan erilaisilla esineillä. Pidä esillä ainoastaan muutamia silmäänpistäviä kohteita, kuten kauniita maljakoita.

Virhe 9: Raskaat verhot

Pienessä asunnossa tila voi laajentaa visuaalisilla elementeillä. Näitä ovat muun muassa vaaleat ja kevyet verhot, joilla huoneisto saadaan helposti näyttämään raikkaammalta ja kirkkaammalta. Jätä siis raskaat ja paksut verhot ostamatta, sillä ne saavat kotisi näyttämään entistäkin pienemmältä.

Video: Vaikuttaako sisustus asunnon arvoon?

Video: Tämä hyödyllinen niksi on syytä opetella, asuitpa sitten minkä kokoisessa asunnossa tahansa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.