Älä suotta mene salille! Asiantuntija vaihtaisi suosikkilaitteen hyppynaruun: "Tarvitset vain kehosi"

2:33
Videolla tehokas kotitreeni pakaroille, reisille ja vatsalle

Personal trainerina työskentelevä Emily jättäisi crosstrainerilla treenaamisen väliin.

Personal trainer Emily Samuel uskoo hyppynarun voimaan. Fitnessohjaajana toimivan Samuelin mukaan hyppiminen on tehokkaampaa kuin crosstrainer-laitteessa juokseminen.

Vastustaa crosstraineria

Samuel kertoo vastustavansa crosstraineria.

– Se on kuin puoliksi ajaisi pyörää ja puoliksi kävelisi. Ei sillä oikein ole yhteyttä tosielämään, Samuel totesi Business Insiderin haastattelussa.

– Valitsisin muita välineitä sykkeeni nostamiseen. Suosittelisin todella, että hypit crosstrainerin sijaan narulla. Tarvitset vain kehosi, et tarvitse kuntosalia.

Kaikki eivät ole samaa mieltä: urheilulääketiedeklinikan perustajan Edward Laskowskin mukaan crosstrainer rasittaa polvia vähemmän kuin juokseminen, jolloin treeni on kivuttomampaa ja voi myös kestää pidempään kuin muuten.

Soutulaite parempi vaihtoehto?

Aluksi kannattaa oppia hyppäämään narua "perinteisellä tavalla". Sen jälkeen narun kanssa voi kokeilla erilaisia temppuja. Jos et ole valmis luopumaan kuntosalilaitteista, Samuel suosittelee soutulaitteen testaamista.

Hän kuitenkin muistuttaa myös, että parasta treeniä on nautinnollinen treeni.

– Tee siis niitä asioita, joista nautit – vaikka sitten crosstrainerilla!

– Liikuta kehoasi tavalla, josta pidät. Älä tee juttuja, joita vihaat. Jos vihaat olla crosstrainerilla 30 minuuttia, älä tee niin. Valitse jotakin muuta, mistä nautit, Samuel neuvoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja