Älä sorru iltaisin näihin virheisiin – rasvanpoltto hidastuu!

Vääränlaiset ruokailutottumukset voivat hidastaa kehon rasvanpolttoa ja pilata dieetin.

Kun noudatat terveellistä ruokavaliota päivän aikana, pysyt aktiivisena ja teet muita terveellisiä valintoja, et varmasti halua murskata saavutuksiasi väärillä valinnoilla illalla. Varmista, että dieettisi pysyy kurissa ja vältä nämä ruokavaliomokat iltaisin:

1. Nukkumaan meneminen täydellä vatsalla

Liian täysi vatsa nukkumaanmennessä voi aiheuttaa epämukavia tuntemuksia ja katkonaista unta. Tämä vaikuttaa tutkitusti myös vyötäröön ja keho pitää entistä tiukemmin kiinni vatsarasvoista. Univaje voi aiheuttaa myös ruokahalun kasvamista. Syö siis illallinen vähintään 2 tuntia ennen nukkumaanmenoa.

2. Väärien ruokien syöminen

Myös ruoan laadulla on väliä. Vältä illalla rasvaista ja proteiinipitoista ruokaa, jos haluat saada painonhallinnan kannalta parhaat yöunet. Paras valinta iltapalaksi on tasaisesti vähärasvaista proteiinia ja hiilihydraatteja sisältävä ruoka.

3. Nälkäisenä nukkumaan meneminen

Voisi luulla, että illalla heräävä näläntunne auttaisi kehoa polttamaan yön aikana enemmän kaloreita, mutta tutkimusten mukaan näin ei kuitenkaan ole. Nälkäisenä nukkumaan meneminen voi sen sijaan jopa aiheuttaa lihasten menettämistä, mikä hidastaa myös rasvanpolttoa. Pidä siis aineenvaihduntasi käynnissä ja syö pieni, noin 150 kilokalorin välipala ennen nukkumaanmenoa.

4. Päivällä nälkiintyminen, illalla mässäily

Elätkö nälässä päivällä, jotta säästäisit kaloreita illaksi? Tämä toimintatapa on väärä ja pilaa todennäköisesti dieettisi. Älä siis tartu jättimäiseen jäätelökulhoon illalla ja pilaa yöuniasi, vaan syö tasaisesti pitkin päivää.

Lähde: Fitsugar

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat